Неймовірна сезонна штука! (Особливо, якщо мати на увазі польські глоси, тоді у перекладі це буде "мистецтво сезонне", і такі да!) Надзвичайно незвичний і смачний салат, контраст смаків та текстур, і як легка літньо-осіння вечеря не має конкурентів. А плюс крижаний сидр.....
Десь чверть невеликого солодкого кавуна, 100-150 г доброї овечої бринзи, 1 червона солодка ялтинська цибулина, 100 г стиглої ожини, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. меду, 2-3 ст. л. оливкової олії, сіль, білий та чорний мелені перці, крес-салат або руккола, свіжа м'ята
Солодку цибулину очистити та порізати "пір'ям". Ожину добре розчавити виделкою у пюре або взбити блендером, додати бальзамічний оцт, олію, мед, посолити за смаком і додати білий перець, знов таки за смаком, все це діло знов добре перекалатати. Додати до соусу різану цибулину, перемішати і залишити маринуватися на 5-10 хвилин. На великі тарілки викласти салатні листя. Кавун нарізати на середні кубики, повиймати насіння і змішати із маринованою цибулею та соусом. Викласти суміш поверх салату, присипати добре шматочками бринзи, поперчити чорним перцем та прикрасити листочками м'яти і негайно подавати. Їсти можна порохкуючи, інакше у вас все єдно не вийде.
Салат має бути настіль контрасним за смакоми, що спочатку впадаєш у деякий чуттєвий ступор, бо всє різне і все одночасно - солодкий хрусткий кавун, солоно-кисло-солодкий соус, цибулька, до фруктового смаку якої додається ягідний гострий смак соусу, солона запашна бринза, прохолодно-свіжа м'ята.... Камради, спробуйте, не пожалкуєте! Потім у зимку будете згадувать, а який я салат у вересні їв! От же дійсно сезонний смаколик, ловіть момент доки є все!
Комментариев нет:
Отправить комментарий