Ще один сезонний і неймовірний смаколик. Тепер знов улюблена в'єтнамська традиція незвичного, але вишуканого поєднення продуктів "з різних грядок". Спробуйте, це класний суп, у теплий день, ароматний, легкий і смачний. А що до оригінальності задуму, то тут і казати нічого не потрібно.
300-350 г кавуна, 2 курячі стегна, 2 л води, сіль за смаком, дрібка чорного меленого перцю, маленька дрібка кайєнського перцю, пів ст. л. рибного соусу, маленька дрібочка суміші "5 спецій" або дрібочка меленої кориці, свіжі м'ята та кінза.
Обдерти з курячих стегон шкіру (вона не потрібна), нарізати курятину шматками, кісточки теж залишити. Покласти птицю у баняк, залити водою, довести до кипіння, весь час знімаючи піну, зменшити вогонь і варити 10 хвилин. М'якоть кавуна нарізати кубиками, вибириючи насіння, вкинути у баняк з куркою, трохи збільшити вогонь, довести до кипіння, знов зменшити вогонь, заправити сіллю та іншими приправами і варити іще хвилин 30-40 до повної готовності курки. Подавати негайно, із відварним рисом, присипавши кінзою та м'ятою. Сезонних вам радощів, камради!
Комментариев нет:
Отправить комментарий