Дивовижний супчик, скажу я вам. Один аромат чого вартий. А також ситний, легкий, екзотичний, якраз для обіда такої погоди - сонячної та прохолодної. А вам тепло і смачно...
1,5 л міцного яловичого бульйону, 200 г м'яса з бульйону, 2 добрі жмені азійської яєчної локшини, 1 шматочок свіжого кореню імбиру, 1 велика сушена шкоринка мандарину (або 1 ч. л. дсушеної дрібно січеної як у мене), шматочок свіжого кореню імбиру, 1 ч. л. сичуанського перцю, 1 ст. л. білого сухого вина, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. бобової пасти, 0,5 ст. л. цукру, свіжі кінза та базилик.
Бульйон нагріти, всипати в нього потовчений сичуанський перець, мандаринову шкоринку, влити всі соуси та пасти, посічений корень імбиру, додати цукор і добре перемішати. Довести до кипіння, всипати локшину і варити до готовності. Додати різане варене м'ясо, нехай знов закипить, і негайно зняти з вогню. Розлити суп по мисках і присипати різаною зеленню. Сьорбати, мружачись від задоволення. Це полегшений варіант цього супчику. Це як що у вас є вже готовий бульйон. Натомість, в оригінальному варіанті це діло вариться так - яливичі кістки із м'ясом обсмажити з обох боків до золотавої скоринки, покласти у великий баняк, влити воду (самі дивиться скільки, залежить від вашого баняка), довести до кипіння і ретельно зняти піну. Вкинути до м'яса розрізану цибулину, 1 паличку кориці, 1 ч. л. чорного перцю горошком, 5-6 "зірочок" бадьяну, 3 зубчики часнику чищеного, шматочок кореню імбиру, мандаринову шкоринку сушену (або сушену вже у подрібненому стані), 1 ч. л. сичуанського перцю товченого і варити на малому вогні 2-2,5 години. Готовий бульйон процидіти, м\ясо з кісток зняти, відлити собі 1,5 л на суп, а решту бульйону заморозити на майбутнє. А далі варіть як писино вище, додаючи вже тільки січений імбир, соуси-пасти, цукор, локшину і м'ясо.
"Сичуанський перець" не має жодного ботанічного відношення до перців, це інша рослинка, гостро-цитрусова на смак, продається він у величезній кількості в крамничках китайських продуктів. Там ж продається китайська бобова паста у коробочках, якщо до китайців не дійшли, то можна її замінити японського пастою місо (яка, власне, і є тією ж бобовою, тіко робиться трохи за інакшим рецептом), а місо зараз продається, здається, у всіх відділах азійських продуктів великих супермаркетів (ну, у китайців звісно теж). Смачного, комради!
..
Комментариев нет:
Отправить комментарий