Чи любите ви печені перці так, як люблю їх я? Якщо ні, то я вас зараз змушу це зробити. Ніщо не може зрівнятися із смаком солодкого літнього товстенького перчика, що був спечений і приправлений або олійкою із часником, або соусом пряним, або.... Корочше, варіантів смаколиків з печеного перцю безліч. А ця стравка, напевне, моя улюблена. Домашнє лечо, цей варіант готують у нас в родині вже не перше десятиліття, подається у вигляді салату. Спробуйте, більш смачнющої та вишуканої закусі годі шукати! І просто так, із хлібчиком та бринзою, у якості легкого обіду. А бо так, як я їм, без всього, натомість ложкою і прямо з миски. Лечо, одним словом!
10 великих червоних солодких перців, 1 червоний свіжий чілі, 5-6 великих солодких стиглих помідори, 2 ріпчасті цибулини, 4-5 зубчики часнику, цукор і сіль за смаком, рослинна олія, свіжі петрушка, кінза та базилік
Перці спекти у духовці до чорних підпалин. Вийняти, покласти у целафановий пакет чи у миску, закривши кришкою, і хвилин десь через 15 очистити від шкірочки та зерняток. Філе перців нарізати довгастими шматками і викласти на велику пласку тарелю в один шар. Помідори нарізати дрібними кубиками, чілі очистити та нарізати соломкою, цибулини очистити та нарізати напівкільцями, очистити та подрібнити часник . Розігріти у великій пательні кілька ложок рослинної олії і обсмажити цибулю до золотавості, вкинути помідори та чілі і готувати кілька хвилин, доки вони не пустять сік, заправити цукром і сіллю. У мене цукру йде десь 1,5 - 2 ст. л., (іноді більше, якщо помідори не дуже солодкі), відповідно солі опісля потрібно стільки, щоб збалансувати смак, весь час куштуйте - смак має бути солодко-соленим, дуже виразним. Тушкувати цибулино-помідорний соус десь хвилин 6-10, помішуючи, на середньому вогні, доки частина рідини не випарується. Соус не має бути занадто рідким. У готовий соус вкинути різаний часник, перемішати і зняти з вогню. Ретельно та обережно викласти соус на перці, перець має бути щільно вкритий томатною масою, посипати все це діло різаною пряною зеленню і залишити настоюватися кілька годин. Подавати лечо холодним. Найсмачніше лечо наступного дня, як простояло ніч у холодильнику. Насолоджуйтесь, комради!
"Филе перцев" - это замечательно сказано:) Ну, а блюдо вообще не обсуждается...
ОтветитьУдалить