Відповідаю зацікавленим, як воно, рис по-в'єтнамському варити. Дуже просто. Рис ліпше взяти "круглий", який добре розварюється і буде у готовому вигляді доволі липким. Бо ж його паличками їдять.
Ось кілька варіантів.
1 склянка рису, 2 склянки води, сіль, цибулина, мускатний горіх, вершкове масло.
1.) Рис добре промити, трохи підсушити, залити киплячою водою, посолити (несильно) і варити при сильному кипінні 5 хвилин. Додати цілу очищену цибулину, дрібку мускатного горіха і трошки масла. Прикрутити вогонь і варити, напів прикривши кришкою, 15 хвилин. Зняти з вогню, щільно закрити кришкою, загорнути у шар газет (або у ковдру, наприклад) і залишити так ще на 15 хвилин.
2.) Рис (потібну кількість), не промивати, обсмажити з вершковим маслом (десь 1-2 ст. л.) до світло-золотавого кольору, Залити киплячою водою (1: 2) і варити на невеликому вогні до готовності (хвилин 15).
Все, далі робіть з рисом, що вам заманеться.
Ось кілька варіантів.
1 склянка рису, 2 склянки води, сіль, цибулина, мускатний горіх, вершкове масло.
1.) Рис добре промити, трохи підсушити, залити киплячою водою, посолити (несильно) і варити при сильному кипінні 5 хвилин. Додати цілу очищену цибулину, дрібку мускатного горіха і трошки масла. Прикрутити вогонь і варити, напів прикривши кришкою, 15 хвилин. Зняти з вогню, щільно закрити кришкою, загорнути у шар газет (або у ковдру, наприклад) і залишити так ще на 15 хвилин.
2.) Рис (потібну кількість), не промивати, обсмажити з вершковим маслом (десь 1-2 ст. л.) до світло-золотавого кольору, Залити киплячою водою (1: 2) і варити на невеликому вогні до готовності (хвилин 15).
Все, далі робіть з рисом, що вам заманеться.
Забавно. Спасибочки
ОтветитьУдалить