Одна з небагатьох страв у "миттєвій" в'єтнамській кухні, що готується довго, правда, майже без вашої участі.
Було: Яловичі реберця, десь 900 г, 3 цибулини, 4 свіжих чілі (можно, звісно, за смаком, але пам'ятайте, ви готуєте саме гостру! яловичину), 3 великих моркви, 5 зубчиків часнику, такий собі шматочок свіжого кореню імбиру, 2 стебла лемонного сорго, 300 г кокосового молока, але можна взяти й бульон (а ще ліпше разом із молоком влити ще трохи бульону), 1 паличка кориці, 5-6 "зірочок" бадьяну, 0,5 склянки рибного соусу, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. суміші "П'ять спецій", олія
Реберця помити і зрізати зайвий тлущ. Змішати рибний соус, цукор і суміш "П'ять спецій". Залити маринадом реберця, добре перемішати і поставити у холодильник мінімум на 3 години (якщо м'яса та їдунів передбачається більше, то маринувати взагалі 4-6 годин, а ще краще - у холодильник на ніч). Добре розігріти у великому глибокому сотейнику олію, швидко обсмажити різані цибулю, імбир та часник. Вкинути реберця разом із маринадом, дуже швидко обсмажити і влити кокосове молоко із бульоном, так, щоб реберця майже потонули, але не зовсім, довести це діло до кипіння і додати січені лимонне сорго та чілі. Тушкувати, прикривши кришкою, на маленькому вогні 2 години. Доти можете налити собі пива та йти дивитися доктора Хауса чи який інший СіЕсСай. Як мине 2 години (на цьому етапі я витягаю з м'яса кісточки і прямо у пательні швидко ріжу реберця на зручні для споживання шматки), нарізаєте моркву тонкою соломкою (чи використовуєте корейську терку) і вкидаєте її у реберця. Прикриваєте кришкою і тушкуєте ще 1 годину. У всій цій духм'яній масі майже не повинно залишитися соусу. Стримуючи слиновиделення, накидаєте всю цю красу неземну у миску і з відчуттям переваги над недологую дійсністю, пензлюєте до свого доктора Хауса і пива. Отака вона, смакота по-в'єтнамському. Харч богів!
Було: Яловичі реберця, десь 900 г, 3 цибулини, 4 свіжих чілі (можно, звісно, за смаком, але пам'ятайте, ви готуєте саме гостру! яловичину), 3 великих моркви, 5 зубчиків часнику, такий собі шматочок свіжого кореню імбиру, 2 стебла лемонного сорго, 300 г кокосового молока, але можна взяти й бульон (а ще ліпше разом із молоком влити ще трохи бульону), 1 паличка кориці, 5-6 "зірочок" бадьяну, 0,5 склянки рибного соусу, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. суміші "П'ять спецій", олія
Реберця помити і зрізати зайвий тлущ. Змішати рибний соус, цукор і суміш "П'ять спецій". Залити маринадом реберця, добре перемішати і поставити у холодильник мінімум на 3 години (якщо м'яса та їдунів передбачається більше, то маринувати взагалі 4-6 годин, а ще краще - у холодильник на ніч). Добре розігріти у великому глибокому сотейнику олію, швидко обсмажити різані цибулю, імбир та часник. Вкинути реберця разом із маринадом, дуже швидко обсмажити і влити кокосове молоко із бульоном, так, щоб реберця майже потонули, але не зовсім, довести це діло до кипіння і додати січені лимонне сорго та чілі. Тушкувати, прикривши кришкою, на маленькому вогні 2 години. Доти можете налити собі пива та йти дивитися доктора Хауса чи який інший СіЕсСай. Як мине 2 години (на цьому етапі я витягаю з м'яса кісточки і прямо у пательні швидко ріжу реберця на зручні для споживання шматки), нарізаєте моркву тонкою соломкою (чи використовуєте корейську терку) і вкидаєте її у реберця. Прикриваєте кришкою і тушкуєте ще 1 годину. У всій цій духм'яній масі майже не повинно залишитися соусу. Стримуючи слиновиделення, накидаєте всю цю красу неземну у миску і з відчуттям переваги над недологую дійсністю, пензлюєте до свого доктора Хауса і пива. Отака вона, смакота по-в'єтнамському. Харч богів!
Комментариев нет:
Отправить комментарий