Дуже простий і лекгий супчик для робочого полудня нероби. Задоволення море, вариться майже миттєво, що дає змогу швидко знов окапатися на фотелі і продовжити займатися приємним нічого-не-робленням, але вже ситим і непереобтяженим зайвими калоріями.
Десь 1,5 л курячого бульону або води, 3 помідара, 1 маленька цибулина, 3-4 зубчики часника, шматочок (2-3 см) свіжого кореня імбиру, 2 сирих яйця, 2 ст л. рослинної олії, рибний соус і цукор за смаком, мелений чорний перець, 1\2 стручка свіжого чілі, багато пряної зелені (кінза, м*ята, кріп, зелена цибуля)
У каструлі із товстим дном добряче розігріти олію і швидко обсмажити до легкої золотавості дрібно січені ріпчасту цибулину, часник, чілі та імбир. Додати різані помідори, смашити ще 1-2 хвилини, доки помідори не пустять достатньо соку. Залити все це діло киплячим бульоном або водою, теж киплячою, звісно, і варити на середньому вогні 5 хвилин. Всипати дрібку чорного меленого перцю і додати цукор (десь 1\2 ст. л.) і рибний соус, який наразі виступає замість солі. Сбалансувати смак - трихи перчений, приємно кисло-солодкий або солодко-кислий, у кожного свій густ, головне, щоб вам було смачно. Опісля того розколатати яйця у чашці і влити їх тоненькою цівкою у несильно киплячий суп весь час помішуючи, щоб утворилися яєчні "нитки". Дати схопитися яйцям, зняти з вогню, засипати різаною зеленню і відразу подавати. Аромат стоятиме такий, що сусіди можуть подумати, що у вас нелегальний в*єтнамський гуртожиток. Хай заздрять. Смачного.
Комментариев нет:
Отправить комментарий