суббота, 29 июня 2013 г.

Запечені лисички із кальмарами



Лисичкові фантазії продовжуються. Та, як не дивно, якихось традиційних смаколиків з цих смачнющих грибів ніби й не багато, а хочеться різномаїття, хоч плач. Обожнюю запечені лисички у сметанному соусі. Класік. Але ж не можна кожного року їсти одне і теж. Ось і виникла така от варіація улюбленої страви. Як на мене - вдала, на розсуд рідних і близьких - бомба. Я їи вірю. Повірте і ви, камради. І буде вам лисички!

250-300 г лисичок, 1 середній кальмар, 1 великий зелений пепероні, 1 ріпчаста цибулина, 3 зубчики часнику, пучечок петрушки, 125 г сметани, 100 г твердого сиру типу "голандського", 2 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. порошку каррі, маленька дрібка меленого імбиру, мелений білий перець, сіль, рослинна олія

Все помити-почистити. З кальмара витягти нутрощі та зняти шкірку, помити і нарізати тонкими довгастими шматочками. Лисички залишити цілими, окрім великих грібів, їх нарізати як забажається. Дрібно нарізати цибулю, подрібнити зелень та часник, нарізати пепероні (без зерняток) тонкими шматочками. Сир натерти на грубій терці. У великій пательні розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії і смажити цибулю кілька хвилин, вкинути до неї лисички і готувати на великому вогні, помішуючи, доки не випарується вся грибна рідина і лисички трохи підпекуться до легкої скоринки. Додати у пательню кальмар та пепероні, смажити 1-2 хвилини. Влити сметану, зменшити вогонь, додати спеції, цукор, посолити та поперчити за смаком і тушкувати десь 5 хвилин, доки соус трохи не загусне. Всипати у гриби часник та зелень, перемішати, зняти з вогню і додати у соус половину тертого сиру, знов перемішати. Викласти масу у форму з високими бортами, присипати тертим сиром, що залишився і все це діло поставити у духовку, розогріту до 180 градусів. Запікати, доки не з'явиться апетитна рум'яна сирна скоринка. Смачного вам лисичкового сезону, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий