среда, 3 июля 2013 г.

Кабачки фаршировані бараниною



Тут. знаєте, літо прийшло, разом із своїми скарбами. Один з літніх перлів - кабачок як такий. Люблю я його, і так люблю, і ось сяк, і навіть от таким чином. Особливо люблю його смаженим із часником чи фаршированим. От саме напханий всякою смакотою кабачок я вам й пропоную, камради, спробйте, не пожвлкуєте.

2 великих товстеньких кабачки, 400-500 г баранячого фаршу, 1 ріпчаста цибулина, 1 помідор, 1 великий зелений пепероні, 1 свіжий червоний чілі, 3 зубчики часнику, 1 сире яйце, 1 ч. л. без верху зерняток зіри, дрібка чорного меленого перцю, сіль
Для соусу: 2 ст. л. томатної пасти, 125 г сметани, жменя кабачкових нутрощів, 0.5 ч. л. гострого червоного меленого перцю, 1 ст. л. цукру, сіль, рослинна олія, свіжа петрушка, 4 зубчики часнику, вода





Все помити-почистити. Кабачки (без шкірки, зрозуміло) нарізати "шайбами", десь 7-9 см товщиною, Гострою ложкою вибрати серединку кошного шматочка, залишаючи денце і не дуже тонкі стіночки, роблячі таким чином кабачкові "чашечки". Дрібно нарізати цибулю, помідор, перці (без зерняток), часник, додати все це діло у фарш, всипати зіру та чорний перець, вбити яйце, посолити за смаком і добряче вимішати. Наповнити щільно фаршем кабачкові "чашечки".
Взяти добру жменю кабачкових "нутрощів" (те, що ви витягли лошкою зі шматків кабачків), без великих зерняток, і подрібнити. Окремо подрібнити часник. Нагріти у пательні 1-2 ст. л. рослинної олії, вкинути подрібнені кабачкові залишки і смажити кілька хвилин до ледь золотавості. Додати у пательню томатну пасту і смажити, помішуючи, 2 хвилини. Влити сметану та гарячу воду (кількість води розраховуйте, зважаючи на посудину, в якій будете готувати кабачки), але не дуже багато. Всипати червоний перець, цукор та посолити за смаком, готувати хвилин 5. Додати у соус рублені петрушку та часник.




Викласти нафаршировані кабачки у глибоку форму з високими бортами і обережно залити соусом, він не має покривати кабачки "з головою", лише десь на 2\3. Накрити кришкою і поставити у розігріту до 180 градусів духовку, готувати 1 годину. Десь за 5 хвилин до готовності зняти кришку, щоб кабачки зверху підпеклися до золотавої скоринки. Їсти гарячими, поливши соусом і умліваючи. З літом вас, камради.


1 комментарий: