пятница, 21 июня 2013 г.

В'єтнамський рибний бульон із морепродуктами



Супчик просто хмаринка, легше не вигадаєш. А смак божествений. І дуже літній. Свіжий та насичений. Прекрасний варіант естетського обіду зі однієї страви спекотного дня. Долучайтеся, камради, не пожалкуєте.

1,5 - 2 л рибного бульону, 250 г морського коктейлю (мідії, восминіжки, креветки, кальмари, все, окрім мідій та креветок, різане), 4-5 свіжих грибів шиїтаке, стебло порею (лише біла частина), 1 свіжий чілі без зерняток, 1 свіжий огірок, кілька гілочок свіжої м'яти, жменя азійської рисової локшини, 2-3 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. лимонного соку

Порей нарізати тонкими кружальцями, гриби - тонкими плястерками. Огірок нарізати тонкою соломкою, чілі тонкими шматочками. М'яту нарізати грубо. Локшину залити окропом, накрити кришкою і залишити на 10-15 хвилин, потім відкинути на сито. Розігріти рибний бульон. Вкинути порей та гриби, довести до кипіння і варити 2-3 хвилини. Додати у баняк морепродукти та половину різаного чілі, варити 2-3 хвилини, за цей час додати рибний соус та лимонний сік. Скуштувати, за потреби досолити. Зняти баняк з вогню. У тарілки розкласти готову локшину, залити дуже гарячим бульоном із морепродуктами, зверху викласти різаний огірок та чілі, що залишився, присипати м'ятою. Їсти негайно, умліваючи.


Комментариев нет:

Отправить комментарий