пятница, 7 июня 2013 г.

Овочевий суп із креветками


Диєтичний супчик, камради. Прям бальзам і панацея. Для ти.. хто любить овочі, літо і яскравий смак, а також для тих, хто напередодні об'ївся фастфудом і тепер мучиться докорами сумління та важкістю у всьому організмі. Супчик, ясна річ, у в'єтнамській парадигмі, пардон, що скажеш. Вони знаються на таких штучках. Чого і вам.

Для бульону: курячих залишків та кісток скока є, 1,5 л води, 1 морквина, 1 ріпчаста цибулина, 3 зубчики часнику, шматочок свіжого кореню імбиру, стебла кропу та петрушки, лавровий листочок, кілька горошин чорного перцю, невеличкий корінь петрушки
Для супу: 250 г чищених креветок, курятина з бульону, половинка маленького качанчика молодої капусти, половинка маленького качанчика цвітної капусти, 1 молода морквина, 1 маленький кабачок, 4 маленьких молодих картоплини, 2 ст. л. рибного соусу, 0,5 ч. л. глютамату натрію, свіжі кроп та петрушка, сіль




Зварити бульон. Покидати у баняк курячі рештки, залити водою, довести до кипіння, ретельно знімаючи піну. Вкинути до курки чищені та нарізані середніми шматками овочі та спеції, зменшити вогонь до малого і варити, напів прикривши кришкою, 1,5 - 2 години. Зняти бульон з вогню і процидіти. З кісток зняти залишки курячого м'яса і повернути у бульон, овочі викинути.
Поставити бульон знов на малий вогонь і вкинути у нього тонко посічену капусту, цвітну капусту, розібрану на маленькі качанчики, моркву нарізану кружальцями, кабачок і картоплю нарізані невеликими кубиками, довести до кипіння, варити на середньому вогні хвилин 10, ба навіть менше, до готовності овочів, влити рибний соус, скуштувати, якщо треба досолити. Вкинути у суп креветки та глютамат натрію, варити іще хвилину, заправити різаною зеленню і зняти з вогню. Подавати гарячим. Їсти із задоволенням.


2 комментария:

  1. "0,5 ч. л. глютамату натрію"

    Вибачте, а навіщо це ЛАЙНО у такій красі????!!!!

    ОтветитьУдалить
  2. Все знаю. все розумію, але люблю той смак, яке дає тоє лайно. Ну хоч плач. Правда, використовую "п*ятий смак" дуже рідко. Ну збоченка, що поробиш. У мене іще й не такі кулінарні таємниці є.....

    ОтветитьУдалить