воскресенье, 2 июня 2013 г.

В'єтнамський суп із мідіями



От люблю я в'єтнамські супчики з морепродуктів. Смачнющі штуки і при цьому легкі і необтяжливі, можна сказати, похудатєльні. Прекрасний розвантажувальний обід виходить без втрати смаку і зайвого часу. Смачно, ароматно, екзотично і просто як цвях. Спробуйте, камради, і буде вам чисте як сльоза гастрономічне щастя. Перевірено неоднарозово.

1,5 л рибного бульону чи води, 250 г варено-морожених мідій, 4-5 невеличких помідора, 1 свіжий чілі, маленький пучечок зеленої цибулі, 1 ст. л. соку лайму чи лимону, 2-3 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. меленого кориандру, жменя азійської локшини чи рис, сіль



Мідіям дати самостійно розморозитися десь на кухні. Все інше помити-почистити. Помідори нарізати скибками. Чілі (без зерняток) нарізати тонкими шматочками. Зелену цибулю подрібнити. Нагріти бульон чи воду, вкинути мідії, довести до кипіння і варити 2 хвилини. Вкинути помідори та чілі, всипати кориандр, влити рибний соус та сік лайму, додати цукор, скуштувати, за потреби досолити. Довести до кипіння і варити 2 хвилини. Всипати різану зелену цибулю і зняти з вогню. Подавати із будь-якою азійською локшиною (готовою вже, звісно) чи вареним рисом, розклавши те чи інше по тарілках і заливши гарячим супом. Смачного, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий