пятница, 21 июня 2013 г.

Смажені овочі у кисло-солодкому соусі по-в'єтнамському



Тут я взявся за збалансоване ( моєму розумінні), але все ж таки в'єтнамське харчування. Як показує досвід та кількість з'їденого "по-в'єтнамському", то у них все збалансовано. Але спека така стоїть, хочеться чогось зовсім легкого, але без втрати смаку. Ось вам, камради, збалансовані овочі, на наших теренах сказали б, що це рагу. Ну нехай рагу, але ж як смачно. І не обтяжливо. Їжте камради і буде вам легке щастя.

1 баклажан, 1 кабачок, 1 червоний солодкий перець, половинка маленького качанчика молодої капусти, 4 невеличких помідори, половина 1 свіжого червоного чілі, шматочок свіжого кореню імбиру, 2 зубчики часнику, 2\3 склянки води, 3 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. лимонного соку (або соку лайму), 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. ароматної кунжутної одії. 1 ст. л. крохмалю, свіжа зелень (кінза, приміром), рослинна олія





Все помити - почистити. Баклажан, кабачок та солодкий перець нарізати доволі тонкими довгастими шматочками. Капусту нарізати довгими стрічками. Помідори нарізати кубиками. Подрібнити чілі (без зерняток), імбир та часник. У склянці змішати воду, всі соуси, цукор, лимонний сік, кунжутну олію та крохмаль. У воці чи великому сотейнику розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії і смажити на дуже великому вогні овочі порціонно, себто окремо баклажан, кабачок і т. д., не більше 1-2-х звилини кожну порцію, овочі мають підпектися зовні, але залишатися хрусткими у середені. Складати смажені овочі у миску. Коли всі овочі обсмажені, вкинути до воку часник, імбир та чілі і смажити, помішуючи, 1 хвилину, вкинути різані помідори, смажити іще хвилину, додати попередньо обсмажені овочі, влити соус зі склінки, добре перемішати і готувати іще хвилини 2, доки соус не загусне. Скуштувати на сіль-цукр, якщо що, додати того, чого на ваш смак не вистачає. Подавати гарячим, присипавши свіжою зеленню.


Комментариев нет:

Отправить комментарий