воскресенье, 23 июня 2013 г.

Перець фарширований курятиною та сочевицею


Все ж таки лінощі - креативний двигун прогресу. Дуже хотіла зафарширувати перці, але ноги не доходили, а руки були зайняті іншім, нарешті причовгала пізно ввечері і.., да я б вже й не бралася б, але шкода було фаршу, пропаде бо не у морозильнику. Корочше, взялася, але тут мені настільки стало ліньки варити рис до фаршу, що став я думати. що у тиє м'ясо кинути, щоб відразу і по всьму (тим більше, як на мене, курятина із рисом доволі безбарвне поєднання). Лінь підштовхнула трошки подумати і у бік шафи із "закромами". У "закромах" знайшлася банка консервованої соцевиці, на салат. Але вийшов фарш на перці. Так і живемо, лінуємося, але талант не проп'єш. Вийшла ся от штука, ніжна і напрочуд смачна, ну і оригінальна, звісно. Спробуйте, камради, може й вам сподобається. тим більш, вам вже нічого вигадувати не потрібно, я полінувалася за вас.

6-8 великих солодких перців будь-якого кольору, 400-500 г курячого фаршу, 250 г консервованої чи вареної коричневої сочевиці, 1 великий зелений пепероні, 3 зубчики часнику, 1 ріпчаста цибулина, 1 солодкий свіжий помідор, 2 ч. л. меленого кориандру, дрібка чорного меленого перцю, сіль, 1 сире яйце, по одному маленькому пучечку кропу та петрушки
Для соусу: вода (грам 400 чи скільки там, зважаючи на вашу посудину, де будуть тшкуватися перці), 1 ріпчаста цибулина, 2 ст. л. томатної пасти, 3-4 ст. л. сметани, 0,5-1 ч. л. кайєнського перцю, 2 лаврових листочки, 2 ст. л. цукру, сіль, рослинна олія, кілька гілочок кропу



З перців зразати "кришечки" і вичистити зернятка із перетинками. У великому баняку нагріти до кипіння добре підсолену воду і блаширувати перці разом із кришечками десь хвилини дві. Витягти на тарелю і нехай остигають. У курячий фарш вкинути дрібно порізані цибулю, часник та пепероні (бкез зерняток), нарізаний маленькими кубиками помідор, дрібно нарізану зелень, всипати приправи, сіль і перець за смаком, розбити туди ж яйце і добре вимішати. Нафарширувати добряче перці, накрити перцевими "кришичками" і поскладати боком у велику посудину із високими бортами.
Для соусу дрібно нарізати цибулину і обсмажити на пательні в 1-2 ст. л. рослинної олії, вкинути до цибулі томатну пасту і помішуючи, смажити 1-2 хвилини, влити потрібну вам кількість киплячої води, перемішати, всипати кайєнський перець, цукор, сметану, перемішати, посолити за смаком, додати лаврові листочки та різаний кроп і готувати хвилин 5. Залити киплячим соусом перці, накрити посудину кришкою, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь до самого малого і тушкувати 1,5 години. Зняти з вогню і дати трохи остигнути. Їсти гарячими. І буде вам щастя, камради.
Пі.Сі.: Якщо у вас залишився фарш, скатайте маленькі тефтельки і кинте їх до перців у соус, нехай тушкуються разом.


Комментариев нет:

Отправить комментарий