пятница, 7 июня 2013 г.

Помидорне карі із морепродуктами


Карі... як багато в цьому слові..... А і дійсно багато всякого, і гадів морських, і спецій запашних, і смаків яскравих. Коротше, камради, не партися. карі приймає в  себе все, що є, то і кладіть, а головне в карі - це його любити. Так любіть, камради!

250 г чищених креветок, 2 середніх свіжих кальмарчика, 5-6 середніх помідорів, 250 г кокосового молока, 0.5 чашки лимонного соку, 0.5 ч. л. меленого гострого червоного перцю, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. куркуми, 2 ч. л. зерняток кмину, 1 велика ріпчаста цибулина, шматочок свіжого кореню імбиру, 3 зубчики часнику, 1 свіжий перець чілі, 1 ч. л. порошку карі (бажано індійського чи шриланкійського, а там, який є), 1 ч. л. зерняток гірчиці, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. рибного соусу, зелень (кінза, приміром), рослинна олія



Все помити-почистити. З кальмарів витягти нутрощі та зняти шкірку, промити і нарізати довгастими шматочками. Змішати у мисці лимонний сік, мелений червоний перець, куркуму, сіль та зернятка кмину, вкинути у суміш різаний кальмар та креветки, добре перемішати, накрити і поставити у холодильник на 30 хвилин. Ріпчасту цибулину, часник, корень імбиру та чілі без зерняток подрібнити. Помідори залити окропом секунд на 30, обдати холодною водою і зняти з них шкірочку. Нарізати помідори невеликими кубиками. У воці чи великому сотейнику розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії, вкинути цибулю, імбир, часник та зернятка гірчиці, смажити, помішуючи, 5 хвилин. Додати помідори і готувати 1-2 хвилини. Всипати у помідорну сцміш різаний чілі, влити кококсове молоко, додати мариновані морепродукти разом із маринадом, влити рибний соус, всипати цукор та порошок карі, перемішати, скуштувати, якщо що, додати солі чи цукру. Смак має бути виразним, кисло-солодким, тяжиючим більш до кислого. Довести до кипіння і готувати, накривши кришкою, 10 хвилин. Подавати карі гарячим, із вареним рисом присипавши пряною зеленню.  "Покарьтеся", камради!


Комментариев нет:

Отправить комментарий