пятница, 28 июня 2013 г.

Овочевий суп із лисичками



Ура, лисичковий сезон розпочато. Перщі мої улюблені гриби пішли. А скільки їх всяких буде далі! Та менше з тим, треба їнших дочекатися, а поки що ловить момент, камради, сонячний грбочок у всяку тарілку. От, приміром, такий супчик, літня лисичкова фантазія. Пригощайтеся.

1,5 курячого бульону, 150 г лисичок, половинка маленького качанчика молодої капусти, половинка маленького качанчика цвітної капусти, 1 молода морквина, 4 молодих картоплини, 1 маленька ріпчаста цибулина, 1 стебло селери, 2 зубчики часнику, маленький пучечок петрушки, 1 ч. л. зерняток кмину, 0,5 ч. л. порошку каррі, сіль

Все помити-почистити. Лисички, якщо маленьки. залишити цілими, великі гриби розрізати навпіл. Капусту нарізати соломкою, цвітну - розібрати на маленьки качанчики. Моркву і стебло селери нарізати тонкими плястерками, картоплини - на чтвертки. Дрібно нарізати цибулину. Часник та зелень подрібнити.
Нагріти бульон до кипіння і вкинути лисички, ріпчасту цибулину, моркву та селеру, додати зернятка кмину і варити 5-7 хвилин. Додати у баняк капусти та картоплю, всипати порошок каррі та посолити за смаком, варити десь 10 хвилин, до готовності картоплі. Вкинути у суп зелень та часник і зняти з вогню, дати настоятися під кришкою хвилин 5. Їсти і умлівати, що літо, лисички і що взагалі життя прекрасне.


Комментариев нет:

Отправить комментарий