пятница, 12 октября 2012 г.

Японський морквяний суп із плавленим сиром



А от не дивуйтеся, це саме японський рецепт. Ну полюбляють японці на свій густ використовувати всякі викрутаси харчові західного світу. І виходить у них непогано. І смачно. А щодо плавленого сиру, ну то й що, врешті решт, крабові палички вигадали японці і нічого, ми ж імо цей "сурогат", он і вони придумали, куди подіти плавлений сир. Глобалізація і ф'южн - процеси двобічні. А ще, це класний варіант, коли у вас десь у холодильнику загубилася понадкусювана коробочка плавленого сиру, а щось складне і часомістке готувати не хочеться.

1 л бульону чи води, 1 велика ріпчаста цибулина, 5-6 невеликих морквин, 100 г плавленого сиру, 1 ст. л. соєвого соусу, сіль, чорний мелений перець, свіжа петрушка, рослинна олія

Цибулю і моркву очистити, дрібно нарізати, моркву можна натерти на грубій терці. У баняку розігріти 1 ст. л. рослинної олії і обсмажити цибулю до золотавості, вкинути моркву і смажити, помішуючи, 2-3 хвилини. Влити бульон чи воду, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності овочів(десь хвилин 15). Перетерти суп у пюре (чи взбити блендером), додати плавлений сир, розтопити його у супі на малому вогні, влити соєвий соус, поперчити-посолити за смаком, зняти з вогню. Подавати гарячим, присипавши рубленою петрушкою. От і вся японська примудрість простої домашньої кухні простого японця. Смачного, камради, спробуйте, іще арігато мені скажете. 

3 комментария:

  1. Что ж такое! хотела описать слегка видоизмененный рецепт, а выяснилось, поменяла почти все... Так что мой вариант - "по мотивам": на подсолн. масле слегка обжарить в кастрюле репч лук, перец чили, чеснок. Туда же - мелко нарезанный помидор или парочку. Как пустит сок, добавить соевый соус. Чуть позде - нарезанную крупными ломтями тыкву. Когда станет мягкой, смолоть все блендером. Добавить воду/бульон, соль, если нужно. Подавать горячим, посыпав рубленной петрушкой. А так - все то же самое:)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. пОНЯТНОЕ ДЕЛО, ЧТО ТОЖЕ САМОЕ, я и не сомневался. В конце концов, сладкая свинина в апельсинах без свинины и апельсинов, как выясняется, тоже самое, и на вкус и на цвет и на технологию. Ты мастер интерпретаций в жанре "Все тоже самое, только..." Ну, хоть вкусно вышло, твой японский "морковный" суп из тыквы?

      Удалить
    2. Но "мотивы" соблюдены? В след. раз буду готовить его в кимоно:) Вышло необычно и замечательно, без дураков. Только суп оказался очень сытным: съедаешь обычную порцайку, а ощущение - будто после праздничного стола.

      Удалить