понедельник, 22 октября 2012 г.

Гуакамоле із креветками



Ув мексиканській кухні є своя пікантна принадність. Особливо для тих, хто любить вогняно-гостре, свіже й духм'яне.  А ця закусочка ще й для тих, хто любить ніжно авакадо та незвичні поєднання смаків. Це класнюча штучка під щось міцне, ну от текулу, приміром, а ще це добрий і ситний та й не обятяжливий ланч, або така собі вечерька опісля шостої. Корочше, це дуже смачно. Спробуйте, не пожалкуєте.

2 стиглих авакадо, 1 ріпчаста цибулина (ліпше за все солодка червона), 2-3 невеличких помідорчика, 100 г дрібних чищених креветок (можна маринованих), маленький пучечок свіжої кінзи, 2 ст. л. лимонного соку, 1-2 ч. л. соусу табаско, 1 ст. л. сметани (або майонезу хто любить), сіль



Авакадо розрізати вздовж навпіл, кісточку геть, а м'якуш вибрати ложечкою. "Човники" зі авакадової шкірочки не викидайте! Полити авакадові нутрощі лимонним соком і розім'яти виделкою у грубе пюре. Ововчі помити-почистити. Нарізати цибулю, помідори та кінзу дрібнесенькими кубіками, так само нарізати креветки, додати до авакадового пюре, трохи присолити, влити табаско, сметану і ретельно перемішати. Викласти готове гуакамоле у "човники" з авакадової шкірки, прикрасити листочками кінзи. Ось іще що - соус табаско надзвичайно гостра штука, тому якщо ви любите не дуже пекуче, то пильнуйте, скільки крапаєте, але зовсім без нього - не те.

У нас, звісно, продаються неоковирні авакадо, дубові як не знаю що, але зробити стиглий авакадо своїми руками не важко - купуєте тії плоди, кладити їх у паперовий пакет із кількома яблуками, загортаєте і ставите у темне місце, кухонну шафу, наприклад. За тиждень у вас нормальні авакадо із серединкою, яка нагадуватиме зе консістенцією м'яке вершкове масло. Просто яблука виділяють газ етилен, який сприяє  достиганню майже чого завгодно.


Комментариев нет:

Отправить комментарий