Незважаючи на попередні осінні магрибськи прогнози, від в'єтнамської кухні ми аж ніяк не відмовляємося. Бо ж як можна! Тим більше, що каррі - страва, так би мовити, "демісезонна", вона чудово їсться і спекотного літнього вечора, і мрячного осіннього. Така вже у каррі властивість, його гострота та необтяжлива ситність влітку рятує від спеки, а взимку зігріває. Це каррі майже не госте, тому і називається ніжним, але теплого задоволення від нього не менше, якраз для нашої нехолодної, але вологої осінньої днини. Приємних вражень, камради.
На дві особи: 4 курячі ніжки, 1 ріпчаста цибулина, 2 зубчики часнику, 1 велика морква, 1 великий батат, солодка картопля (якщо не має, 2 звичайні картоплини), 1 свіжий перчик чілі, 4-5 невеликих помідорчики, 1 склянка (250 г) кокосового молока, 1 склянка води, 1 ст. л. червоної пасти каррі, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі, дрібка меленого чорного перцю, цедра половини лимону, жменька (8-10 шт.) свіжих листочків каррі, 3 ст. л. рибного соусу, свіжа кінза, рослинна олія
Овочі помити-почистити. Змішати пасту каррі, цукор, сіль та чорний мелений перець, цією сумішшю натерти курячі ніжки і залишити у спокої на 20 хвилин. Цибулю доволі грубо нарізати. Часник та чілі подрібнити. Картоплю та помідори нарізати середніми кубиками. Моркву розрізати вздовж навпіл і кожну половинку нарізати товстенькими скибочками навскоси. У воці чи великому сотейнику розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії і на великому вогні, швидко і помішуючи, обсмажити картоплю, аби тільки схопилася скоринкою. Вийняти у якусь посудину і поки відставити. Не доливаючи олії вкинути у вок цибулю і смажити, помішуючи, 2-3 хвилини, додати до цибулі часник, чілі, подрібнену цедру та листя каррі, смажити, помішуючи, 1-2 хвилини. Вкинути у цю пряну масу курячі ніжки разом із маринадом і смажити, кілька разів перевернувши, кілька хвилин (десь 5-6), до того моменту, як ніжки почнуть міняти колір. Влити воду, зменшити вогонь до малого, накрити кришкою і готувати 20 хвилин. Потім додати до ніжок смажену картоплю, моркву, помідори, влити кокосове молоко та рибний соус, трохи збільшити вогонь і готувати без кришки 30 хвилин. Іноді потрібно перевертати ніжки і помішувати все інше, щоб не пристало до дна. Соус за цей час має відчутно загуснути. Готове каррі подавати гарячим, присипавши різаною кінзою, із рисом або рисовою локшиною. Смачного, камради.
Щодо свіжого листя каррі - нажаль, у нас його знайти не можливо, хіба що випадково і тільки сушене, але то не те, мені його привезли на спец-замовлення зі Шри-Ланки, якщо у вас ніхто наразі не збирається у ті краї, замініть листя каррі двома лавровими листочками, буде не гірше.
Комментариев нет:
Отправить комментарий