От простіше нічого не можливо було вигадати. все геніальне таки просто. І надзвичайно смачно. А готується все це діло, за умови, що рис вже є варений, хвилин 5-6. І опача - повноцінний смачнющий обід, поживний і корисний, за часом приготування такий собі домашній "фаст фуд", який нічого спільного не має із глобалістською вуличною американською какою. Азія знов довела, що корисне і просте, це смачно. Ароматно, соковито, яскраво, неперевершено. І таку штуку може приготувати навіть безрукий підліток із хеві-металом у вухах. Так шо, камради, не бариться, а беріться за тайський рис і буде вам гастрономічне щастя.
1 склянка сирого рису, 4 крупненьких гриба еринги (або шиїтаке, або коричневих печериць, одним словом, культивовані гриби), 2-3 маленьких помідори, 5-6 зубчиків часнику, 1 свіжий чілі, кілька стеблин зеленої цибулі, 2 ст. л. рибного соусу, 1 ч. л. вустричного соусу, рослинна олія, свіжа кінза
Рис для цієї страви ліпше брати вчорашній, але якщо не має, відварити рис (1 склянку) як належно, викласти його тонким шаром на тарелю і дати добре підсохнути. Бо гарячий свіжо зварений рис у данному випадку не годящий, підсмажити його не вдасться, бо з нього вийде просто рисова каша, а це не наша задача.
Овочі помити-почистити. Гриби нарізати невеликими скибками, помідори маленькими кубіками, часник доволі грубо порубати, зелену цибулю нарізати маленькими шматочками, чілі подрібнити (а витягувати з чілі зернятка чи ні, то на ваш густ, із зернятками значно гостріше). У воці чи великому сотейнику розігріти 2-3 ст. л. рослинної одії. Вкинути часник і смажити на великому вогні 20 секунд, додати гриби і смажити, помішуючи, 2-3 хвилини. всипати рис, добре перемішати і смажити, помішуючи, 2 хвилини, додати помідори, зелену цибулю, чілі, влити соуси, і добре перемішуючи, смажити іще 2 хвилини. Зняти з вогню, присипаим різаною кінзою і негайно подавати. І ще можна подати скибочки лайму, кожен буде присмачувати свій рис лаймовим соком за бажанням.
Такий рис можна готувати із будь-якими продуктами, що зайшлися в домі. Головне, щоб був часник. А далі все залежить від вашої фантазії. Єдине, не порушувати технологічний процес - наприклад, м'яо, гриби чи морепродукти кидати у вок опісля часнику, а овочі опісля рису. І все. Смачного, камради.
Комментариев нет:
Отправить комментарий