пятница, 5 октября 2012 г.

Чаудер із копченою рибою



Чаудери - це цілий жанр південноамериканських супів, що розмножилися у неймовірній кількості з баняка свого ірландського предка і перетворилися на класику рибних супчиків. Цей варіант чаудеру є найпростішим, найлегшим, але від цього він аж ніяк не втрачає у смаку та ароматі, а до того ж дає змогу утилізувати залишки вудженої рибки. Бо, раптом, ви купили через жадібність величезну ароматну звірюгу, але доїсти не змогли і дивитися на неї вже не можете. Тому такий суп - саме воно. А як він добре йде у прохолодну осінню днинку!

300 г риби гарячого копчення (скумбрія, зубатка тощо), 4 картоплини, 1 морква, 1 ріпчаста цибулина, 1\4 частина маленького кореню селери, 2 склянки молока, 1 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. борошна, сіль, чорний мелений перець, зелень

Овочі очистити і нарізати невеличкими кубиками. Рибу розібрати на пластівці (і повитягувати кістки, коли трапляться). Овочі всипати у баняк, залити киплячою водою і варити хвилин 10, до того, як стануть м'якими. Злити воду (але зберегти її), овочі потовкти товкушкою у пюре, тримати гарячими. Нагріти молоко майже до кипіння. Зняти з вогню. У чистому баняку ростопити вершкове масло, всипати борошно, і добре розмішуючи, смажити десь 1 хвилину. Потроху вливати гаряче молоко, весь час помішуючи, щоб не було грудочок. Варити на невеликому вогні, помішуючи, доки маса не загусне, це відбувається доволі швидко. Як тільки загусне і почне закіпати, додати у суп товчені овочі, перемішати і варити 5 хвилин. Вкинути у суп рибу, перемішати і варити іще 3 хвилини, за цей час, досоліть за потребою, але не передайте куті меду - вуджена риба доволі солона. Якщо суп вам здається загустим, розведіть його трохи водою з-під варених овочів. Готовий суп гарячим розлити по тарілках і присипати рубленою зеленню та меленим чорним перцем. Смачного, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий