Ото сидиш поруч із нагрівачем і думаєш, щоб такого схрумкати у холодну днину, і навіть не днина винна у таких настроях, а собачий холод у помешканні. Звісно, можна було б хряпнути горілки. Але це якось не той вихід відразу пополудні. Хоча можна, звісно, начхати на правила хорошого тону та виховання і таки хряпнути, але тоді вже під закусь. Ну типу обід у нас. Одним словом, ноблес обліж. А закусь - ось, чудова, як раз для холодної незатишної днини.
1 велика гусяча нога, 300 г свіжих лисичок, 150 г сметани, чорний мелений перець, сіль
Гриби добре промити, залити десь літром води і варити, знімаючи піну, хвилин 15-20. Зняти із гусятини шкіру та зайвий тлущ, зрізати м'ясо з кістки. Нарізати його доволі великими шматками. Покришити трохи гусячого тлущу, витопити його у пательні, шкварки прибрати. Шматки гусятини посолити-поперчити і обсмажити до золотавої скоринки на витопленому тлущі. Влити у смажену гусятину десь 2 половники відвару з-під лисичок, зменшити вогонь, закрити кришкою і тушкувати хвилин 20-25. Переодично заглядати під кришку і за потреби доливати грибний відвар. Коли гусятина стане м'якою, влити сметану, досолити і доперчити за смаком і тушкувати іще 10 хвилин. Подавати із зеленю, салатом або відварною гречкою.
А щодо "качки по-краковські", то власне, вона готується за тим ж принципом, можу розповісти, тільки замість свіжих грибів беруться сушені, а замість однієї ноги - ціля птиця, окраса святкового столу. Далі майже все за рецептом - гриби залити водою, гарячою, дати постояти, потім відварити. Качку нарізати на шматки, посолити-поперчити і обсмажити на сухій пательні до скоринки, тлущ вона випустить сама. Так само долити у качку грибного відвару, закрити кришкою і тушкувати 45 хвилин, переодично доливаючи відвар. Влити сметану, тут її буде потрібно вже 250 г, вкинути гриби і тушкувати ті самі 10 хвилин. Так що, камради, у вас є два варіанти, вибір за вами. Самчного і будьмо.
Комментариев нет:
Отправить комментарий