среда, 12 октября 2011 г.

В'єтнамський курячий суп-каррі із овочами






Чудова ідея для осіні, коли всьо є і ще не закінчилося, і ще городнє. І навіть курочка дозріла. Ароматніший супчик виходить, особливо, якщо борщик вже піднабрид, ну, буває таке..., а тут теж і курочка і овочі солоденьки, але -  екзотік.... І чом би ні, я вас питаю? І низькоколорійне, доречі.....

1 куряче філе або велике куряче стегенце, 1 великий червоний солодкий перець, 2 стиглих помідори, невеличкий качанчик броколі, пів качанчика пекінської капусти, 1 велика цибулина, шматочок свіжого кореню імбиру, 3 зубчики часнику, 2 стебла селери разом із листочками, половинка лимону або лайму, 2 ст. л. жовтої пасти каррі, 1 склянка кокосового молока, 2 л курячого бульйону або гарячої води, 2 ст.л. рибного соусу, 1 ст. л. цукру, сіль, свіжі кінза та базилик

Жовта паста каррі
5-6 зелених свіжих чілі, 2 невеликих жовтих солодких перця, цедра 1 лимону, шматочок свіжого кореню імбиру, 5-6 зубчиків часнику, 3 ріпчасті цибулини, 1 ч. л. зерняток кориандру, 1 ч. л. зерняток кмину, 1 ч. л. молотої куркуми, 0,5 ч. л. білого перцю горошком,1 ч.л. солі, 1 ч. л. цукру, сік половини лимону, пучечок свіжої кінзи разом із корінцями


Кориандр, кмин, білий перець швидко, до появи аромату, обсмажити на сухій пательні, не спаліть! Змолоти спеції у порошок. Перці очистити від зерняток, у чілі зернятка можна не виймати, але паста вийде тоді дуже гострою, вирішуйте на свій густ. Часник, імбир та цибулю очистити. Все нарізати невеликими шматочками, кінзу разом із стеблами та корінцями, вкинути геть усе в чашу блендера і змолоти у грубу пасту. Зберігати у холодильнику. 


Курятину нарізати невеличкими довгастими шматочками. Цибулю, імбир, часник подрібнити, стебла селери нарізати тонкими скибочками. У баняку розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії і підсмажити , хвилини 2, цибулю з часником, імбирем та селерою, вкинути шматочки курятини і смажити ще 2-3 хвилини. До всього цього додати пасту каррі і весь час помішуючи, смажити до появи сильного аромату, не більше 1 хвилини,бо згорить. Влити у масу кокосове молоко, перемішати і хай побулькає ще хвилинку-дві. Влити у баняк гарячий бульйон чи воду, додати нарізані невеликими шматочками решту овочів, довести суп до кипиння, заправити рибним соусом, цукром та сіллю за смаком, вкинути нарізаний тонкими скибочками лимон, зменшити вогонь і варити хвилин 5, до того моменту, як курка та броколі стануть м'якими, але броколі, все ж таки, має залишитися трохи хрусткою, а не розповзатися у кашу, а курка і так вже майже готова - ви ж її нарізали дрібними шматочками і попередньо підсмажили. Готовий суп розлити по мисках і присипати різаними кінзою та базиліком. І всіх ділов, комради, насолоджуйтеся. Смачного!


1 комментарий:

  1. Greetings from Finland. This, through a blog is a great get to know other countries and their people, nature and culture. Come take a look Teuvo images and blog to tell all your friends that your country flag will stand up to my collection of flag higher. Sincerely, Teuvo Vehkalahti Finland

    ОтветитьУдалить