пятница, 28 октября 2011 г.

Перепелині яйця тушковані із грибами та тофу






Незвична та незвичайна гаряча в'єтнамська закуска. Чудове пригощання на пивній вечірці в азійському стилі. І головне, готується майже миттєво, і з'їдається теж миттєво, тому, якщо для вечірки із комрадами, то готуйте відро.

На 2 порції: 10 перепеліних варених яєць, 100 г тофу, 3 білі печериці, 3 коричневі королівські печериці, 3 китайських солом'яних гриба, жменька шиїмей (китайські зимові опеньки), 2-3 стебла зеленої цибулі, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. рибного соусу, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. крохмалю, рослинна олія

Перепелині яйця відварити, потримати у холодній воді та очистити. Гриби нарізати вздовж товстенькими пластинками, шиїмей, бо вони дрібні, залишити цілими. У мисочці змішати цукор, крохмаль та рибний соус, цукор має розтанути. Зелену цибулю нарізати невеличкими кусочками навскоси, трохи залишити для прикрашання. Тофу нарізати кубиками.
Нагріти у пательні (чи воці) кілька ложок олії і обсмажити тофу до золотавості. Викласти на тарілку. У тій ж пательні (якщо треба, долити олії), на великому вогні швидко (не більше 1 хвилини) обсмажити все разом - яйця, гриби, зелену цибулю, потім  вкинути тофу, влити соєвий соус, влити суміш крохмалю, цукру і рибного соусу, добре перемішати і тушкувати 4 хвилини. Зняти з вогню і нагайно подовати, присипавши зеленою цибулею та із маринованим перцем та іншими пікулями. Азійські пікулі та рецепти маринадів дещо відрізняються від наших, але про це іншим разом, а зараз - підійдуть будь-які звичні мариновані овочі та трави. Смачного, комради!

Всі ці екзотичні гриби, у свіжому вигляді, продаються у великих супермаркетах, або у консервованому (у найтральному маринаді, тому майже як свіжі) - у крамничках китайських продуктів на Ізюмському ринку.

коричневі королівські печериці та шиїмей



Солом'яні гриби, на блюдечку, вони ніби ростуть самі в себе, тобто тільки розрізавши гриб навпіл, бачиш абриси саме гриба, зовні вони нагадують сіро-коричневе "яйце"

Комментариев нет:

Отправить комментарий