понедельник, 24 октября 2011 г.

Риба у кисло-солодкому соусі із ананасом






Чудова в'єтнамська гаряча закуска, солодка, гостра, смачнющща, легка, якраз годяща до скляночки доброго вина, ба навіть чарчини горілочки у холодний осінній вечір. А ще, цей рецептик дуже стає у нагоді, коли потрібно утилізувати всякі їстівні залишки, коли чого там по одній штучці, і шматочок рибки може не для парадної страви, а тут, опанькі! і на виході така екзотична смакота яскрава. Спробуйте, камради, не пожалкуєте.

300 г риби із білим м'ясом (морської чи річкової, аби без кісток), 1 ріпчаста велика цибулина,1 морква, 2 солодких червоних перця, 1 великий червоний чілі, 2-3 невеличких помідора, 1 банка (250 г) консервованого ананасу шматочками, 2 зубчики часнику, шматочок свіжого кореню імбиру, 1,5 ст. л. крохмалю, 2 ст. л. рибного соусу, цукор та сіль

Рибне філе нарізати середніми довгастими шматочками, пересипати столовою ложкою крохмалю, перемішати і залишити хвилин на 5, доки різатиме овочі. Солодкий перець очистити від зерняток і нарізати ромбами, моркву нарізати доволі великими кубиками, помідори порізати середніми шматочками, цибулю нарубити грубим "пір'ям", часник, імбир та чілі подрібнити. Пів ложки крохмалю, що залишився, розвести водою, води не багато 2-3 ложки столових.
У великій важкій пательні добре розігріти рослинну олію і на доволі великому вогні швидко обсмажити шматочки риби до золотавості. Викласти їх у миску та поки відставити. Долити у пательню олію, якщо треба, і смажити, весь час помішуючі, цибулю із часником, імбирем та чілі, 1-2 хвилини. Додати шматочки моркви, смажити 1-2 хвилини. Вкинути шматочки солодкого перцю, смажити 1-2 хвилини, вкинути рублені помідори та шматочки ананасу разом із соком, перемішати, влити рибний соус, додати цукор та сіль на ваш густ, смак має вийти виразний солодко-кислий, із відчутною гостротою чілі. А всі овочі повинні залишитися хрусткими, напівготовими. Додати у соус шматочки обсмаженої риби, перемішати і влити розведений крохмаль, готувати, помішуючи, доки соус не загустіє. Зняти з вогню і подавати з рисом та свіжою кінзою. Смачного, комради!

Комментариев нет:

Отправить комментарий