Що може бути легшим, у всіх сенсах, за от такий обід? Хіба що взагалі ніякого обіду. Але то сумно і не наш шлях. Такий от супчик, як "десертна" складова в'єтнамського обіду (за азійським столом супи подають опісля всіх страв, наприкінці ), чудово підійде і питомим європейцям. Це так смачно, неопяжливо і пікантно. Таким супом навіть можна напихати найвередливішу дитину, розповідаючи байки про "голодних в'єтнамських дітлахів, які подібні фрикадельки хіба що у ві снах бачуть". Хоча, звісно, ліпше лякати бабаєм. А ще краще, плюнути на всі вередування і з'їсти такий бульйончик самим. В одну харю. Насолоджуйтесь, комради.
1,5 л рибно-креветкового бульйону, 250 г курячого фаршу, 250 г очищених креветок або 1 банка консервованого м'яса крилю, 1 невелика ріпчаста цибулина, 1 жовток сирого яйця, сіль і чорний мелений перець за смаком, 2 зубчики часнику, 2 ст. л. рибного соусу, жменя рисової локшини, свіжі зелена цибуля та кінза
Локшину залити окропом, закрити кришкой і нехай стоїть, доки готуєте все інше. Подрібнити у блендері (або у ступці, задля більшої гавтентичності) порізані цибулину, часник та креветки (якщо використовуєте консервований криль,то він і так вже дрібнісенький у банці,тіко маринад з нього злийте). Змішати пасту з креветок та цибулі-часнику із курячим фаршем, посолити-поперчити за смаком, додати жовток і вимішати гладенький фаршик. Нагріти в окремій каструльці воду до кипіння. Мокрими руками сформувати з фаршу маленькі фрикадельки. Варити порціями, 4-5 хвилин опісля того, як вони спливуть в окропі. Тим часом розігріти бульйон, влити в нього рибний соус (замість солі), довести до кипіння і зняти з вогню. У тарілки викласти вже готову локшину (зливши з неї воду), на неї - фрикадельки, залити гарячим бульйоном, присипати нарізаними зеленою цибулею та кінзою. Їсти негайно!
Рибно-креветковий бульйон варити дуже просто - рибні залишки всякі (голови, кістки, шкіру ....) залити водою (2-3 л в залежності від кількості рибних запчастин), довести на середньому вогні до кипіння, ретельно знімаючи піну, зменшити вогонь, додати голови та панцирі креветок і овочі, нарізані великими шматками - кілька стебел селери, шматочок свіжого кореню імбиру, маленький качанчик фенхелю (якщо є), пів лимону із шкіркою, 2-3 зубчики часнику, стебло порею (і зелену і білу частини), 1 помідор, стебла кінзи-кропу-петрушки, пів чайної ложки білого перцю горошком, 2 гвоздички, 1 зірочка бад'яну. Варити на малому вогні (щоб тіко ледь-ледь булькало іноді), напівприкривши кришкою, 1 годину. Готовий бульйон процидіти. Остудити. Розлити у середнього розміру контейнери із кришкою та заморозити. І у вас завжди буде заначка. Бо як захотілося ось такого (чи будь-якого іншого) супчику - витягли порцію бульйончику, розморозили і вуаля! Швидко і раціонально. І завжди під рукою. Як ви розумієте, так само можна заморожувати і інші бульони. Страшенно зручно.
Комментариев нет:
Отправить комментарий