среда, 21 августа 2013 г.

В'єтнамське помідорне каррі із морепродуктами



Мняяя, ну що іще вам сказать про каррі...? Ліпше каррі може буть тільки каррі яке іще не їдав. Одним словом, для фанатів каррі від фаната каррі. Це правдивий смаколик, який завжди є очикуваною несподіванкою, скільки б різних варіантів ви до того не куштували. Покарьтеся, камради. і буде вам щастя, а можливо навіть благодать!

1 середній кальмар, 250 г чищених мідій, 250 г чищеник середніх креветок, 250-300 мл кокосового молока, 4-5 стиглих помідори або 1 банка, 250 г, різаних помідорів у власному соці (без солі та спецій), 1 ст. л. червоної пасти каррі, 2 невеликі ріпчасті цибулини, 4 зубчики часнику, 1 стебло лемонграсу (лимонне сорго), цедра 1 лимону, 0,5 ч. л. куркуми, 1 ч. л. мелених зерняток кориандру, 1 свіжий перчик чілі, 1 ст. л. цукру, 1-2 ст. л. рибного соусу, рослинна олія, свіжа кінза






Все помити-почистити. Кальмара нарізати невеликими довгастими шматочками. Помідори нарізати кубиками (або відкрити банку із томатами), часник та цибулю грубо нарізати. Чілі (без зерняток) нарізати тонкими скибочками. Стебло лемонграсу або надрізати, або роздушити пласким боком ножа "у віяло". У воці чи великій пательні розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії. Вкинути різані цибулю, часник та чілі, смажити 2-3 хвилини. Додати до тамтих помідори, пасту каррі, куркуму, зернятка кориандру, цукор та лемонграс. Перемішати і тушкувати 3-5 хвилин. Влити кококсове молоко, рибний соус та вкинути різану цедру лимону. Добре перемішати та готувати 5 хвилин. Скуштувати на спеції та сіль, якщо чогось не вистачає - додати. Вкинути морепродукти, довести до кипіння і готувати 3 хвилини. Зняти з вогню, вийняти стебло лемонграсу (його не їдять), присипади різаною кінзою і подавати із вареним рисом. Уря!


Комментариев нет:

Отправить комментарий