четверг, 22 августа 2013 г.

Курятина у солодкому соусі чілі із овочами та локшиною



Прекрасний варіант для швидкого, легкого і неймовірно смачного обіду. Особливо для щирих поціновувачів смачненької курочки та азійської локшини. Готується на ра-два, а смакує що капець! Спробуйте, камради, не пожалкуєте, ще і гостям подавати будете, а ті рознесуть славу про ваші гедоністські вечірки по усіх усюдах.

3 курячих стегенця, 2 солодких перця, червоний і жовтий, добра жменя зеленого горошку (чищеного або у лапотках), пакет свіжої локшини рамен, 1 ст. л. "з гіркою" солодкої пасти чілі (або звичайної пасти чілі + 1 ст. л. цукру), 2 ст. л. рибного соусу,  1 ст. л. лимонного соку, рослинна олія, свіжа кінза





З курячих стегон зняти шкірку і вирізати кістку, вони нафіг не потрібні. М'ясо нарізати довгастими тонкими шматочками. Перці очистити від нутрощів і нарізати довгастими шматочками. Змішати у мисці чілі пасту та рибний соус, вкинути нарізану курятину, ретельно перемішати і залишити на 10-15 хвилин. Довести до кипіння підсолену воду, вкинути локшину, варити 2 хвилини, злити і добре промити холодною водою. Залишити поки у спокою. Розігріти на великому вогні 1-2 ст. л. рослинної олії, вкинути курятину разом із соусом і, весь час помішуючи, смажити 5-7 хвилин, додати перці та горошок, і так само помішуючи, готувати іще 2-3 хвилини. Овочі повинні залишитися хрусткими. Влити лимонний сік, вкинути локшину, добре перемішати і прогріти іще хвилинку. Зняти з вогню, присипати кінзою і негайно їсти, плямкаючи від задоволення.



Чілі паста, китайського чи корейського виробництва, вільно продається на китайському ринку у будь-якому магазинчику. Доречі, гостроти ці пасти дуже помірної, тому страва не буде пекучою.

Свіжа локшина, себто не сушена, а сире тісто розтягнуте у локшину, у вакуумних упаковках, наразі продається у будь-якому великому супермаркеті у відділах азійських продуктів або бакалейних відділах.


Комментариев нет:

Отправить комментарий