пятница, 23 августа 2013 г.

В'єтнамський каррі-суп із грибами



Чудовий літній супчик, одна тарілка варта цілого обіду з трьох страв полюс компот. Бо ситно, але таки легко і необтяжливо. І вітамінно. І екзотично. І врешті решт, чом би і ні? Хіба ми не варті тішення себе такими смаколиками? Долучайтеся, камради. Життя - смачна штука.

1 л води, 500 мл кокосового молока, 1 невеликий кабачок або цукіні, 1 морквина, 1 ріпчаста цибулина, 1 стебло порею (лише біла частина), 1 великий солодкий перець, 1 червоний свіжий чілі, 5-6 свіжих грибів шиїтаке, 1 стебло селери разом із листочками, 1 стебло лемонграсу, 1 качанчик молодої кукурудзи, 2 зубчики часнику, шматочок свіжого кореню імбиру, 1 ст.л. червоної пасти каррі, 2 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. лимонного соку, 0,5 ст. л. цукру, рослинна олія, свіжа кінза



Все помити-почистити. З кукурудзяного качанчика зризати зернятка. Цибулю, часник, імбир подрібнити. Порей нарізати кружальцями, селеру - плястерками, чілі та солодкий перець - довгастими шматочками, кабачок та моркву - кубиками. У грібів відрізати ніжки (вони не годящі), шляпки нарізати тонкими плястерками. Стебло лемонграсу роздушити у "віяло" пласким боком ножа.  У баняку розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії, вкинути ріпчасту цибулину та порей, смажити помішуючи 2-3 хвилини, додати пасту каррі, часник, лемонграс та імбир, тушкувати 5 хвилин. Влити киплячу воду, вкинути у баняк моркву, кукурудзяні зернятка, селеру, солодкий перець та гриби, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Влити кокосове молоко, рибний соус та лимонний сік, всипати цукор, додати різаний чілі та шматочки кабачку.  Скуштувати на сіль, за потреби досолити. Довести до кипіння і варити кілька хвилин до остаточної готовності всього (якщо морква м'якенька, то повсьому) Зняти баняк з вогню, виловити стебло лемонграсу та викинути, присипати суп різаною кінзою та негайно подавати. Смачного, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий