четверг, 29 августа 2013 г.

Баранина з овочами та грибами по-в'єтнамському


Для тих, хто любить духмяне м'яско, але зрозумів. що із такими погодами на шашлики йти вже пізно і безсенсово. Натомість є бажання посидіти вдома, в теплі, із смачненьким, дивлячись у зарюмсане  віконце і думати, що життя все ж таки прекрасна штука. І не в останню чергу тому, що в ній трапляються такі смаколики. Бон апетіт, камради.

400-500 г баранини без кісток, 2 солодких червоних перця, 4-5 свіжих грибів шиїтаке, пучечок зеленої цибулі, рослинна олія, пряні свіжі травички
Маринад: 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. лимонного соку, 2 ст. л. сухого вина або якої-небуть фруктової горілки, 1 ч. л. сушеного меленого імбиру, 1-2 зубчики часнику подрібнені






Змішати всі компоненти маринаду. М'ясо нарізати тонкими довгастими шматочками. Перемішати все це діло ретельно із маринадом, накрити і поставити у холодильник на 2-3 години.
Перці очистити від нутрощів, у грибів відрізати ніжки (вони не годящі). Нарізати перці довгастими шматочками. гриби - плястерками, зелену цибулю подрібнити. Розігріти на великому вогні 1-2 ст. л. рослинної олії ( у пательні чи воці), витягти з маринаду баранину і обсмажити до готовності і коричневої скринки, вкинути до м'яса гриби, смажити, помішуючи, 2 хвилини, додати перець, смажити, помішуючи, 2-3 хвилини, вкинути зелену цибулю, смажити іще 1 хвилину, влити у пательню залишки маринаду і готувати, помішуючи, іще 3-4 хвилини. Зняти з вогню, присипати свіжою зеленню, яка є, кінзою, приміром, і негайно подавати із вареним рисом.
Теж саме розкішне можна приготувати і з яловичини.


Комментариев нет:

Отправить комментарий