четверг, 29 августа 2013 г.

В'єтнамський овочевий суп із рибою



Прекрасний ароматний супчик, хоч і не зовсім звичної для нас конфігурації - овочі які заправлені рибою. Азія. одним словом. Що хочуть, те і роблять. кулінари без кордонів. Чого і вам бажаю, камради, абсолютної творчої свободи. Починайте вичавлювати із себе по краплі жертву стереотипів, а початком нехай буде приготування ось такого супу. Головне - свідоми і рішучий поступ, свобада сама у баняк не падає.

1,5 рибного бульону, 300-400 г філе морської риби із білим м'ясом, 1\4 качанчика пекінської капусти, або савойської чи білокачанної, 2 моркви, 1 стебло селери із листочками, пучечок зеленої цибулі, 2 ст. л. тамариндової пасти, 1 ст. л. цукру, свіжа кінза, дрібка меленого білого перцю, 1 свіжий чілі, 2-3 ст. л. рибного соусу, свіжа м'ята






Все помити-почистити. Рибу нарізати доволі великими кубиками. Моркву і селеру нарізати кружальцями, капусту тонко нашинкувати, подрібнити кінзу та зелену цибулю. З чілі витягнути зернятка і нарізати його тонкими шматочками. Розігріти бульон, додати тамариндову пасту, довести до кипіння і на середньому вогні варити 2-3 хвилини, вкинути капусту, моркву та зелену цибулю, довести до кипіння і варити 8-10 хвилин. Додати рибу, чілі, білий перець, рибний соус, цукор та кінзу. Скуштувати, якщо треба, досолити і збалансувати смак, він має бути приємним, кисло-солоким, але у бік кислого. Довести до кипіння і варити 3-4 хвилини. Зняти з вогню, присипати свіжою різаною м'ятою і їсти умліваючи. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий