четверг, 9 мая 2013 г.

В'єтнамське карі із смаженою качкою



От що може бути ліпшим у спекотний яскравий день за яскраве спекотне карі! Хіба що гальба холодного пива. Так це ж можна поєднати, любі камради. І буде не обід, а суцільна розкіш. Карі на світі існує безліч, але як на мій хлопський розум і невибагливий смак, в'єтнамські - у голові святкової колони. Тим більш, от таке, приміром, із качечкою. Смакота!

300-400 г качки шматками (у мене були 2 великі ніжки), 250 г курячого бульону, 250 г кокосового молока, 1 баклажан, 1 середній помідор або кілька помідорчиків черрі, 1-3 свіжих чілі, 100 г консервованого ананасу шматочками, 2 ст. л. червоної пасти карі, 2-3 ст. л. рибного соусу, цедра одного лайму, 3 ч. л. цукру, сіль, свіжі м'ята чи базилік







Шматки качки трохи підсолити і добре обсмажити , до повної готовності та золотавої скоринки, без олії, на її власному тлущі. Виягти з пательні і трохи охолодити. Баклажан та помідор нарізати середніми кубиками. З чілі витягти зернятка і нарізати соломкою. Змішати бульон і кокосове молоко, трохи нагріти, додати пасту карі, добре перемішати, всипати цукор та влити рибний соус. Довести до кипіння і вкинути баклажан. Варити на середньому вогні. доки не стане м'яким. Додати у баняк помідор, чілі, різаний базилік (чи м'яту), ананас шматочками, лаймову цедру, довести до кипіння і варити на середньому вогні 2-3 хвилини. За чей час зняти качине м'ясо з кісток, нарізати невеликими шматочками, вкинути у карі і готувати іще 1 хвилину. Скуштувати, якщо треба досолити. Зняти з вогню і подавати негайно із вареним рисом. Смачного, камради.


1 комментарий: