среда, 15 мая 2013 г.

Суп із індичкою на в'єтнамський густ



Сезон спеки, задухи і свіжого зеленого апетитного розпочався. У зв'язку із вищеперерахованим, душа просить легкого і необтяжливого, але безперечно смачного. І різноманітного. А наразі, стільки приємного і хрусткого вже повирастало. Та й про ситність не всі можуть забути. А чом би і не влаштувати обід спекотного дня тільки з одного супу? От такого, приміром. А чому знов в'єтнамське? А тому, що я це обожнюю, весь час виступаю пропагандистом цієї кулінарної традиції, а ще, в'єтнамські супи, гарячі, гострі, свіжі та пряні як раз створені для порятунку людського організму у спеку, задуху і стовідсоткову вологість. От така у них родова і фізична особливіть. Спробуйте, камради, і переконайтеся.

Для бульону:  2 л води, 300-400 г індичини (у мене було велике крило), 1 морква, 1 ріпчаста цибулина, 1 стебло селери, шматочок свіжого кореню імбиру, 3 зубчики часнику, половинка качанчика фенхелю, половина кореню петрушки, 2 "зірочки" бад'яну, 2 гвоздички, кілька горошин чорного перцю
Для супу: чвертка качанчика молодої капусти, 2 маленькі молоді морквини, 1 маленький кабачок, 1 свіжий перець чілі, 1 стебло молодого часнику, половинка кореню петрушки, 2-3 ст. л. рибного соусу, кілька стебел зеленої цибулі, свіжа зелень (кінза, або петрушка, або що)




Все помити-почистити. Для бульону залити водою індичину, довести до кипіння, ретельно знімаючи піну, вкинути розрізані  великими шматками овочі та спеції, зменшити вогонь до малого і варити, напів прикривши кришкою, 2 години.


З готового бульону витягти індичину, бульон процидіти, овочі, які в ньому варилися, викинути, вони вже ні на що не годящі. З індичини прибрати шкіру, зняти м'ясо з кісток (шкіра і кістки котику або собачці), м'ясо розібрати на маленькі шматочки.
Для супу налити бульон у чистий баняк. і поставити на невеликий вогонь. Доки знов закіпає. порізати моркву тонкими кружальцями, корень петрушки тонкими шматочками. Капусту нашинкувати, кабачок нарізати кубиками. Стебло часнику та чілі без зерняток тоненько нарізати. Зелену цибулю та пряну зелень подрібнити. У бульон, що закіпів, вкинути моркву і корінь петрушки і варити 2 хвилини, додати капусту і варити 2 хвилини, вкинути кабачок і варити 1 хвилину, влити рибний соус і досолити за смаком, додати шматочки індичини, довести до кипіння і вкинути часник та чілі, готувати секунд 30. Всипати зелену цибулю та зелень, зняти з вогню і дати постояти хвилину-другу. Негайно їсти, упріваючи від задоволення. Смачного, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий