Таку веселу святкову страву готують у країнах Магрибу, себто у Алжирі, Тунісі, Мароко.... Одним словом, на Півночі Африки. В принципі, кухні цих країн дуже схожі, всі їхні відмінності лежать не у принциповій площині, тому можна сказати що це "курка по-магрибському", без конкретної країнной прив'язки. Але менше з тим. Це надзвичайно соковийтий духм'яний смаколик, і чом би, камради, не долучитися, до магрибської кулінарної традиції через нього, тим більш, це так просто. А як смачно! Спробуйте, не пожалкуєте.
500 г курки шматками разом із кісточками (у мене були крильця), 1 маленький лимон (або половина великого), 1 ріпчаста цибулина, 2 невеличких свіжих помідора, 100 г в'ялених помідорів, 100 г чорних маслин без кісточок, маленкий пучечок петрушки, маленький пучечок кінзи (або 3-4 гілки базиліку), 1 ч. л. східної пряної суміші, 2-3 ч. л. цукру, чорний мелений перець, сіль, рослинна олія, борошно
Все, що треба, почистити- помити. Лимон нарізати тонкими напів кільцями, маслини можна розрізати, кожну, навпіл, а можна залишити цілими. З в'ялених помідорів злити олію. Пряну зелень подрібнити, якщо використовуєте базилік, то без стебел. Помідори свіжі нарізати скибками. Цибулю подрібнити.
У великому сотейнику нагріти 1-2 ст. л. рослинної олії і обсмажити до ледь золотавості ріпчасту цибулю. Шматки курятини обсипати борошном. десь столова ложка, вкинути до цибулі і дати трохи підсмажитися з усіх боків. Влити воду, щоб вона накрила курятину, додати всі інші овочі, лимон, зелень та маслини, довести до кипіння, всипати цукор та спеції, накрити кришкою і готувати на невеликому вогні 45 хвилин. За 15 хвилин до готовності посолити-поперчити за смаком. Подавати гарячим із вареним рисом, приміром. І свіжим салатом. Смачного, камради.
Стосовно деталей. Якщо у вас не має східної пряної суміщі, приміром, мароканської, це не страшно, вкинте хоча б по дрібці меленого кориандру та зіри.
В'ялені помідори, зважаючи на їхню ціну, кидати у такій кількості у печеню шкода. Але, по-перше, можна знайти доволі дешеві італійські, на них у великих супермаркетах часто бувають знижки, а можна, і так роблю я. тому забула, що таке покупні в'ялені помідори, зробити їх самотужки і горя не знати. Як вони готуються, шукайте у попередніх постах блогу, це дуже просто. От як наступить помідорний сезон, зробіть. і буде вам щастя аж цілий рік, до наступного сезону.
Комментариев нет:
Отправить комментарий