понедельник, 20 мая 2013 г.

Яловичина у кисло-солодкому соусі із овочами по-в'єтнамськи



Чудова літня страва - трошки м'яса і багато-багато овочів, насичений смак і яскравий колір. Духмяне свято спекотного дня. Буйна учта життя в одній тарілці. Потіште себе, камради. Літо варте таких смаколиків, а ви і поготів.

300 г яловичини без кісток, 1 велика ріпчаста цибулина, 1 великий помідор або 5-6 помідорчиків черрі, 1 червоний солодкий перець, 1 перець чілі, 2 молоді морквини, сік двох апельсинів або десь 100-150 г консервованого ананасу разом із соком,  шматочок свіжого кореню імбиру, 3 зубчики часнику, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. крохмалю, 2 ч. л. томатної пасти, 2-3 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. вустричного соусу, свіжа кінза чи м'ята, рослинна олія, сіль, чорний мелений перець





Яловичину нарізати тоненькими плястерками, які, в свою чергу, нарізати тонкими довгастими шматочками. Овочі помити-почистити. З апельсинів вичавити сік і додати трохи води (якщо використовуєте консервований ананас, змолоти його у блендері разом із соком у пасту і теж додати трохи води). Додати у апельсиновий сік (мелений ананас) крохмаль і томатну пасту, добре перемішати. Моркву нарізати доволі грубо, товстенькими шматками по диагоналі, ріпчасту цибулину нарізати широким "пір'ям", солокий перець - великими довгастими шматками. Чілі нарізати соломкою. Імбир та часник подрібнити. Помідор нарізати великими скибками (черрі розрізати навпіл).  Нарізати кінзу (м'яту).


У великій пательні розігріти пару ложок олії на доволі великому вогні. Вкинути різану яловичину і помушуючи, обсмажити до готовності та скоринки. Викласти на тарілку і чимось накрити, щоб не сохла. Додати у пательню ще трохи олії і смажити шматки моркви, помішуючи, 2 хвилини, додати цибулю і солодкий перець і смажити ще 2 хвилини, звісно, помішуючи. Вилити апельсиновий сік (ананасове пюре) із крохмалем та томатною пастою, помішуючи, готувати хвилин 5-7, доки соус не загусне. Всипати у соус імбир, часник, помідори, різану зелень,  цукор, влити соуси, скуштувати, якщо треба досолити (чи ще додати цукру), смак має бути яскравим, кисло-солодким, готувати 5 хвилин. Додати до соусу смажену яловичину, перемішати, прогріти десь хвилину, присипати чорним меленим перцем і зняти з вогню. Овочі у соусі повинні залишитися трохи хрусткими, не перевареними. Подавати негайно із вареним рисом.


Комментариев нет:

Отправить комментарий