среда, 29 мая 2013 г.

Фаршировані перці по-азійському



Я мало таких знаю, хто не любить фаршировані перці. Та як же ж їх можна не любити, красу таку неземну і окрасу святкового столу. У світі є безліч рецептів напханих перчиків, не пасуть задніх й азійськи кухарі. Отакі перці роблять і в Інданезії, і в Таїланді. головна видима відмінність від нам звичних - фарширують не цілі овочинки, а їхні шматочки. Ну і заправляння фаршу, звісно, має свої езотичні для нас нюанси. Але хто робив сам, повірте, значно простіше викладувать фарш на шматочки, ніж напихати цілі перці. Ну і завжди цікаво спробувати щось новеньке, чи хоча б незвичні варіації ніби добре занайомого. Скуштуйте, камради, не пожалкуєте.

400-500 г яловичого фаршу, 3-4 великих солодких перця, кілька стебел зеленої цибулі або 1 порей (лише біла частина), пучечок свіжої кінзи чи петрушки, шматочок свіжого кореню імбиру, 2 зубчики часнику, 1 ст. л. світлого соєвого соусу, 1 ст. л. вустричного, соусу, 1 ч. л. цукру, 1 сире яйце, сіль, свіжа м'ята



Подрібнити зелену цибулю (порей), часник, чищений корінь імбиру, кінзу (петрушку), всипату  у фарш. Додати соуси, досолити за смаком, як що потрібно. Додати цукор та сире яйце, все ретельно вимішати. Перці акуратно розрізати на чвертки, вичистити перетинки та зернятка. Викласти фарш на шматочки перців, щільно примінаючи. Шматочки викласти у форму, поставити у духовку, розігіріту до 180 градусів і випікати 30 хвилин.


 Витягти перці, розкласти по тарілках, присипаим різаною м'ятою і падавати гарячими з будь-яким азійським соусом (солодким чілі-соусом, тайським Пад Таї, китайським Хойсин тощо). Всі ці соуси-смаколики наразі продаються у красивих слоїчках ув азійських відділах великих супермеркетів чи на китайському ринку. Смачного, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий