четверг, 9 мая 2013 г.

В'єтнамський рибальській кисло-солодкий суп



Це вже абсолютно літній супчик. Всякий поціновувач рибного оцінить, і рибалки, звісно. теж, особливо, як би у нас іще кальмари із креветками на вудку ловились би. Та менше з тим. Суп прекрасний. В'єтнамські кухарі знаються на такому, ароматному і соковитому. із божественним запахом моря. А ще це прекрасний спосіб відпочити від занадто ситних свят. Розвантажувальний супчик, одним словом. Спробуйте, камради, не пожалкуєте. Смак - бонба!

1,5 л рибного бульону, 250 філе морської риби із білим м'ясом, 1 середній кальмар, 200 г чищених креветок, пів качанчика фенхелю, 1 стебло порею (лише біла частина), 1 ріпчаста цибулина, 1 морква, 1 середній помідор, 8-10 консервованих солом'яних грибів, 1 ч. л. сушеного часнику пластівцями, 1 свіжий перець чілі, свіжі кінза та базилік (або м'ята замість базиліку) , 2-3 ст. л. рибного соусу, сік одного лайму, 1 ст. л. цукру, сіль




Все помити-почистити. Філе риби нарізати середніми кубиками, кальмар - довгастими шматочками. Ріпчасту цибулину подрібнити, моркву натерти на грубій терці, фенхель нарізати тонкими скибочками, а порей тонкими кружальцями. Помідор порізати скибками. Кожен гриб розрізати навпіл. Нагріти рибний бульон, влити у нього рибний соус та сік лайму, всипати цукор.  Мішати, доки не розтане цукор. Вкинути у бульон ріпчасту цибулю, сушений часник, порей, фенхель та моркву. Довести до кипіння і варити на середньому вогні 15 хвилин. Вкинути у суп рибу та морепродукти, довести до кипіння і варити 2-3 хвилини. Додати помідор, гриби та різаний чілі. Варити іще 1-2 хвилинки. Скуштувати, якщо треба досолити (або додати цукру), смак має бути виразним, кисло-солодким. Зняти суп з вогню, всипати різані кінзу та базилік і негайно подавати.

Консервовані солом'яні гриби вільно і весь час продаються на китайському ринку. Але якщо ліньки за ними їхати, можна цей пункт у рецепті пропустити.


Комментариев нет:

Отправить комментарий