четверг, 31 января 2013 г.

В'єтнамський суп із морськими гребінцями



От що може бути ліпшим за в'єтнамський супчик? А нічого! Легко (у всіх сенсах), смачно аж егегей, вишукано і здорово. А щодо екзотичиних іноді складових, так живемо вже у глобалізованому світі, все можна купити. Навіть таку недешеву розкіш, як морські гребінці. Але у деяких великих супермаркетах по четвергах бувають "рибні дні" і на всяку морську сволоту шалені знижки і чом би не дозволити собі жменьку тамтих гребенців за дуже і дуже невеликі гроші? Не будьте скнарами, камради, для себе ж готуєте.

1,5 л рибного або курячого бульону, 250 г морських гребенців без мушель, 1 морквина, 100 г чорних деревних грибів, 1-2 стебла селери, 3 ст. л. крохмалю, 3 ст. л. рибного соусу, дрібка чорного меленого перцю,  сіль. свіжа кінза



Залити гриби окропом. накрити кришкою і дати постояти 15 хвилин. Моркву почистити і нарізати дуже тоненькою соломкою (ліпше скористатися корейською теркою), стебла селери нарізати тоненькими плястерками. З грибів злити воду і нарізати їх соломкою. Крохмаль розвести ложкою води. Довести бульон до кипіння, вкинути гриби. овочі та гребінці. варити 5 хвилин. Влити рибний соус. поперчити і досолити за потреби, ввести розведений крохмаль. перемішати. дати закіпіти і зняти з вогню. Консмстенція супу має бути як у ріденького кисілика. Присипати різаною кінзою і негайно подавати.

Чорні деревні гриби продаються у азійських відділах великих супермаркетів або на китайському ринку у вигляді маленьких брикетиків, які потрібно заливати гарячою водою, щоб гриби знов набули своєї звичної форми. Але слід пам'ятати, що з одного маленького брикетака виходить здоровенецька миска грибів. Тому треба брати половинку брикета, ба навіть менше, бо не будете знати куди ті гриби дівать. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий