суббота, 26 января 2013 г.

Локшина із тофу, свининою та креветками



Все, камради, Сезон Великого Олів'є нарешті закінчився. Можна попити фесталу, зітхнути із поглешенням і повернутися до простої необтяжливої улюбленої азійської їжі. Ось до такої локшинки, приміром. Прекрасний суботній обід що пахне екзотичними краями і весело перегукується із зимовим сонцем за віконцем. Мовляв. там у вас мороз, а у нас тут ароматна спека. Чого і вам.... Долучайтеся, не пожалкуєте.

Жменя рисової локшини (або будь-якої іншої азійської, у мене була соба - гречана), 150 г тофу, 150 г нежирного свянячого фаршу, 150 г чищених креветок, 1 ріпчаста цибулина, 4 зубчики часнику, 1 ст. л. ферментованої бобової пасти, 1 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. рисового оцту, 2 ч. л. меду, 1 ст. л. соку лайму, 1 свіжий чілі, свіжа кінза, зелена цибуля, рослинна олія

Локшину залити гарячою водою на 10-15 хвилин (або відварити за інструкцією, якщо у вас не рисова), злити воду і добре локшину обсушити. Тофу нарізати тонкими довгастими шматочками. Креветки порубати у фарш. Цибулю та часник почистити і подрібнити. Чілі нарізати соломкою. У воці чи великому сотейнику добре розігріти кілька ложок олії (кількість олії, власне, як для фритюру). Вкинути тофу і. помішуючи, швидко обсмажити до яскраво-золотавої скоринку. Витягти і викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію. У тому ж воці обсмажити локшину, якщо вона була добре висушена, то обсмажеться швидко і стане хрусткою. Витягти локшину на тарелю, застелену паперовими рушниками, знов таки щоб прибрати залишки олії. Злити з вока попередню олійку, налити 1 ст. л. свіжої, добре розігріти і обсмажити цибулю із часником, десь 2-3 хвилини, вкинути до них свинячий фарш та фарш із креветок, смажити, весь час розбиваючи цю масу на маленькі гудочки, десь хвилин 5. Влити у фарш мед, оцт, рибний соус, вкинути нарізаний чілі, добре вимішати, влити лаймовий сік, додати тофу та локшину, швидко перемішати і зняти з вогню. Подавати негайно, присипавши різаними кінзою та зеленою цибулею. Повірте, камради, це надзвичайно смачно!

Ферментована бобова паста вільно продається у крамничках китайських продовольчих товарів. Якщо до китайського ринку не дійшли ноги, нехай вони несуть вас у будь-який великий супермаркет у відділ азійських товарів, там наразі продається у маленьких коробочках місо, японська бобова паста. Як ви розумієте, це один з варіантів азійських бобових паст і вона у цій страві буде доречна.


Комментариев нет:

Отправить комментарий