Люблю баранину я вранці... А також вдень, ввечері і якщо закортить, то і вночі. Ну така любов безмежна. Чого ж себе і не порадувати зайвий раз? Тим більш. що в азійських кухнях, чим далі вони на Північ, тим більше рецептів з баранини. Така "зимова" їжа. На території Китаю навіть плов є - уйгурський, бо ж цей тюркскій нарід займає там чималу провінцію. Тож із бараниною в азійській традиції все гаразд. От вам черговий баранячий смаколик, скуштуйте, не пожалкуєте.
300 г баранини (без кісточок та плівочок), 1 великий баклажан, 1 велика ріпчаста цибулина, 1 свіжий чілі, 3-4 зубчики часнику, 1 чашка (250 г) кокосового молока, 1 ст. л. рибного соусу, 1 ч. л. молотого кориандру, 1 ч. л. молотого кмину, 2 ч. л. куркуми, 1 ч. л. молотого цинамону, сіль, рослинна олія, свіжі м'ята та петрушка
Баранину нарізати тоненькими невиличкими шматочками. Цибулину нарізати "пір'ям". Баклажан нарізати тонкими скибочками. Часник та чілі подрібнити. У воці чи великому сотейнику добре розігріти 2 ст. л. рослинної олії і обсмажити до золотавості цибулю. Викласти на окрему тарілку, по можливості відцидівши олію. Додати у вок іще трошки олії і обсмажити баклажан до золотавої скоринки з усіх боків шматочків. Викласти на тарілку, вкриту паперовими рушниками, щоб прибрати зайву олійку. У вок, якщо треба, додавши олії ж, вкинути шматочки баранини і швидко, помішуючи. обсмажити до скоринки. Вкинути до м'яса цибулю та баклажан, додати чілі та часник, всипати спеції і смажити, помішуючи, 1 хвилину. Влити кокосове молоко, рибний соус, скуштувати на сіль, якщо треба - досолити. Тушкувати 1-2 хвилини. Зняти з вогню, присипати великою кількістю петрушки та м'яти. Істи негайно. із рисом чи локшиною. На додачу добре піде свіжий легкий салат із кислою заправкою. Самачного. камради!
Комментариев нет:
Отправить комментарий