Страва номер два. Який святковий обід без салату, тим більш, в'єтнамський обід. Хрусткий, свіжий, запашний, легкий, простий і одночасно екзотичний. Різнокольровий, як і має бути, і у свята і у будні. Якщо салат тмяний, у техниці "гризайль", то це точно не салат. А от наш - у найкращих традиціях азійської палітри!
Пів качанчика пекінської капусти (або маленький качанчик салату ромен), 1 огірок, пучечок зеленої цибулі, жменя смаженого арахісу, пучечок кінзи та м'яти
Для заправки: 2 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. доброго оцту (рисового, винного тощо), 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. запашної кунжутної олії, свіжий чілі
Капусту (салат) нарізати соломкою, огірок розрізати навпіл і кожну половинку накраяти плястерками, зелену цибулю нарізати невеликими шматочками навскоси, зелень грубо нарубати. У мисочці змішати рибний соус, оцт, кунжутну олію, цукор, розколатати до розчинення цукру.. У велику миску вкинути нарізані овочі-трави, всипати арахіс, залити заправкою, перемішати, викласти на велику тарелю, присипати чілі, нарізаним кружальцями і негайно подавати. Заправляти такі салати потрібно перед самісенькою подачею на стіл, в'єтнамськи салати не витримують зберегання у заправленому вигляді, втрачають смак, хрусткість та свіжість. Смачного, камради!
Комментариев нет:
Отправить комментарий