Чудовий в'єтнамський обід в одній тарілці і одним набором паличок, без всяких ложечок. віделочок та ножичків. І смачно, аж страх. і посуду багато мити не потрібно. А аромат який! Вже майже літній. І при всій поживності стравки, легкіть у вашому організмі забеспечено в опісля обідній час, все ж таки неперевершена кулінарна традиція. Спробуйте, камради, не пожалкуєте.
1\3 пачки рисової локшини, 1 невелике куряче філе, 100 г свинини, 100 г креветок, 2 помідори, 1 велика ріпчаста цибулина, 3 зубчики часнику. шматочок свіжого кореню імбиру, 2-3 свіжих чілі (тут вже на ваш смак), кілька стеблин зеленої цибулі, сік і цедра половинки лимону, 1 ст. л. тамариндової пасти. 2-3 ст. л. рибного соусу, сіль і цукор за смаком, 150 г води чи рибного бульйону, рослинна олія, кунжутна олія, свіжі м'ята, кінза та базилік
Локшину залити окропом, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин. Креветки очистити, курятину та свинину нарізати тонесенькою соломкою. Ріпчасту цибулю, часник, імбир та чілі подрібнити. Зелену цибулю нарізати довгастими шматочками. Помідори - кубиками. У воці чи великому сотейнику розігріти 2 ст. л. рослинної олії і 1 ч. л. запашної кунжутної. Вкинути різані цибулю. часник, імбир та чілі. Смажити, помішуючи, 1 хвилину. Додати свинину та курятину. смажити 3 хвилини. Вкинути креветки та зелену цибулю. смажити 1 хвилину. Додати помідори, влити воду чи бульйон, рибний соус, лимонний сік. додати різану цедру. тамариндову пасту, перемішати і скуштувати на сіль-цукор. додати їх на ваш густ - смак має бути яскравий кисло-солодкий, але приємний, фруктовий. Тушкувати все це діло іще 3 хвилини. З локшини злити воду і вкинути локшину до соусу. перемішати і зняти з вогню. Подавати негайно, присипавши великою кількістю пряних травичок. Смачного.
Комментариев нет:
Отправить комментарий