Суп простий, одночасно овочевий і м'ясний, як раз для тих, хто без м'яса собі обіда не уявляє, але намагається харчуватися правильно, без зайвого тлущу у тарілці і зеленню хрустіти полюбляє. Власне, при бажанні, можна обмежитися мисокчого такого супу на обід, а "второє" залишити на потім. Голодними не залишитися. Супчик ситний, але легкий. Важкості у шлунку ніякої, а енергії та задоволення - вагон. Смачного, камради!
250 г нежирної свинини, 1 л води чи курячого бульйону, 1 середній дайкон (азійська біла редька), 2 цибулинки шалоту або одна звичайна ріпчаста цибулина, 1\2 перчини свіжого чілі, 3 зубчики часнику, 1 ст. л. цукру, мелений чорний перець, 4 ст. л. рибного соусу, свіжа кінза та зелена цибуля, рослинна олія.
Свинину нарізати тонкими довгастими шматочками як на бефстроганов. Дуже дрібно нарізати ріпчасту цибулю, пропустити через чавилку часник. У мисочці перемішати свинину, цибулю, часник цукор та 2 ст. л. рибного соусу, поперчити за смаком, накрити і залишити маринуватися 30-40 хвилин. У баняку із товстим дном добре розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії і вкинути свинину разом із маринадом та нарізаний чілі. Смажити, помішуючи, доки майже весь "сок" не википить, а м'ясо не візметься легкою скоринкою і власне буде готовим до вживання, 5-7 хвилин. За цей час очистити дайкон та нарізати його соломкою. Влити у баняк із смаженим м'ясом гарячий бульйон чи воду, вкинути нарізаний дайкон, довести до кипіння, додати 2 ст. л. рибного соусу, що залишилися, скуштувати, якщо треба, досолити. Зменшити вогонь і варити 5 хвилин. Вкинути нарізані кінзу та зелену цибулю, зняти з вогню. Їсти гарячим.
Комментариев нет:
Отправить комментарий