пятница, 27 января 2012 г.

Томатний рис по-в'єтнамськи





Чудовий, ледь гострий і пряний, гарнір до страв з морепродуктів, тушкованої риби чи смажених грибів у соусі, як у попередньому рецепті. А ще сам по собі смакує, із свіжою зеленню, у якості, полудника чи ланчу, наприклад. І здорово, і ситно, і незвично. Спробуйте.

1\2 склянки жасмінового рису, 1 1\2 склянки води, 1 ст. л. азійського томатного соусу (чи томатної пасти), 1\2 ч. л. сушеного часнику у порошку чи 1-2 зубчики свіжого часнику, 1 ст. л. рослинної олії, сіль

Добре промити рис під проточною водою. Всипати у баняк, додати всі складові страваи, влити воду, посолити за смаком, добре перемішати і на середньому вогні довести до кипіння. Зменшити вогонь до найменшого і під закритою кришкою варити 15-20 хвилин. Води не має залишитися зовсім, а рис стати пухким і рожевого кольору. Готовий рис перемішати і подавати гарячим.



Комментариев нет:

Отправить комментарий