Геніальний супчик! За вікном нарешті зима, сніг, навіть морозець, а у вас у тарілці - океан, чи хоча б Південно-Китайське море. Одним словом - літнє, смачне, легке, екзотичне і напрочуд просте у приготуванні. А ще "похудатєльноє", але це великий секрет. Головне, камради, що суп цей покращує настрій. Хіба такий смак не повертає радість життя? От спробуйте!
1,5 л готового рибного чи курячого бульйону, 150 г філе риби із білим м'ясом (пангасіус, наприклад, чи телапія), 260 г чищених мідій, 150 г чищених креветок, 3 помідори, 1 червоний солодкий перець, шматок стебла порею (лише біла частина), половинка качанчика свіжого фенхелю, шматочок свіжого кореню імбиру, 3 зубчики часнику, 1 свіжий червоний чілі, 2 стебла лимонного сорго (або половинка лайму), 1 ст. л.тамариндової пасти, 2-3 ст.л. рибного соусу, трохи цукру, рослинна олія, свіжі кінза, базилик та м'ята
У баняку із товстим дном розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії і смажити 2 хвилини дрібно посічені часник, чілі та імбир, вкинути порізаний напів кільцями порей та подрібнене лимонне сорго (лише біла частину стебла; якщо не має сорго, вкинути порізану скибочками разом із шкоринкою половинку лайму), смажити іще 2-3 хвилини. Влити бульйон, довести до кипіння, додати тамариндову пасту, рибний соус, трошки цукру, щоб збалансувати кислоту (бо ж лайм та тамаринд), якщо треба, досолити. Зменшити вогонь до середнього і варити напів прикривши накривкою 15 хвилин. Вкинути у баняк порізану невеликими шматочками рибу, варити 1-2 хвилини, додати мідії, креветки і нарізані скибочками помідори, солодкий перець довгастими шматочками, варити іще 2-3 хвилини. Скуштувати на приправи, якщо чогось не вистачає, додати.Смак має бути " морський" кисло-солодкуватий, "із перчиком". Зняти з вогню і негайно подавати. У тарілках присипати різаними кінзою, базиліком та м'ятою. Смачного, камради!
Комментариев нет:
Отправить комментарий