среда, 25 января 2012 г.

В'єтнамський овочево-грибний суп із локшиною






Ну, це знов про літо сніжною зимою. Зелене на білому. А шо, маємо право! Легкий, пряний супчик, і нелбтяжливий і ситний, одночасно гріє (бо зима), а з іншого боку, дає надію, що вона, зима, не вічна. Літо буде! І навіть є! ( хоч деякі складові існуть наразі у замороженому вигляді). Така зима, консервує літо.

1,5 грибного бульйону, 3 свіжих гриба ерінги (вустрічні королівськи гриби), пів стебла порею (лише біла частина), 1 невеликий солодкий перець, 1 брикет замороженого шпинату (120 г), жменя замороженого зеленого горошку, жменя будь-якої локшини (бажано азійської, а там, як вийде), 1 сире яйце, 2 ст. л. рибного соусу, свіжа кінза, сіль

Довести до кипіння грибний бульйон (у мене був готовий, заморожений, зварений з лисичок іще восени), вкинути нарізаний напів кільцями порей, нарізані плястерками гриби та солодкий перець, варити 5 хвилин. Вкинути до супу локшину, варити кілька хвилин до напівготовності, додати горошок та розморожений і нарізанй шпинат, влити рибний соус, якщо треба, досолити.Варити на середньому вогні іще 3-5 хвилин. У киплячій суп, весь час помішуючі,  влити взбите сире яйце, мають утворитися яєчні "нитки", опісля дати знов закіпіти і зняти з вогню. Присипати свіжою кінзою і вживати негайно. Самчного, камради!

Примітка: Якщо когось зацікавить, а шо воно таке, ті їгриби ерінги, то шукайте попередні пости у блозі, рецепти кінця 2011 року, там і фото є, як воно виглядає. Не лінуйтеся, тим більш, що блог цікавий і рецепти там нічогеньки, перевірені на найліпших сабаководах.





Комментариев нет:

Отправить комментарий