воскресенье, 22 января 2012 г.

Каррі з баранини та грибів






Нарешті я добралася до свого блога опісля всіх свят, які у кулінарному сенсі були, звісно, смачними, але різноманітністю не відрізнялися. Хвороба, навіть під ялинкою, не сприяє кухонним подвигам і взагалі бажанню їсти, не те, що готувати. Але все, врешті решт, минає. Минула хвороба та мляве споглядання життя, натомість повернувся драйв і нестерпне бажання нарешті приготувати щось смачніше та складніше за канапки з кав'яром та шпротами. Тим більше, що канапки аж ніяк не сприяють появи тонкої талії, особливо якщо її й не було. Але ж хочеться! Тому шлях наш лише одни - назад до азійської кухні. Худнемо опісля свят самчно! І одночасно,  ні в чому себе не обмежуємо.Ось, наприклад, в такому баранячомк каррі. Самкота!

500-600 г нежирної баранини, кокосове молоко (1-2 склянки), 1 ріпчаста цибулина, 1 свіжий невеличкий червоний чілі, 8-10 свіжих грибів шиїтаке, 2 ч.л. кмину, 1 ч.л. куркуми, 1 ч. л. порошку каррі (який є, у мене був шріланкійський, середньої гостроти, у якому не має куркуми, але багато сушеного листя каррі), 1 ст. л. солодкого соусу з перців чілі (можна взяти який є, але додати цукру за смаком), 1-2 ст. л. лимонного соку, цукор за смаком, рослинна олія, свіжа кінза, смажений арахіс

Баранину нарізати невеликими кубиками і обсмажити порціями до появи скоринки, майже до готовності у добре розігрітій олії. Відкласти у миску. На тій ж олії з-під м'яса швидко обсмажити (1-2 хв.) дірібно нарізану цибулину та посічений чілі, додати нарізані плястерками гриби і смажити іще 2-3 хвилини, всипати до грибів та цибулі мелений кмин, куркуму та порошок каррі, весь час помішуючи, смажити 30 секуню, влити кокосове молоко (я не люблю занадто рідкий соус каррі і тому додаю 1 склянку молока, ви ж можете додати 2-і, якщо любете багато соусу). Слідом вкинути солодкий соус чілі та цукор за смаком, посолити. Смак має бути гостро-пряним, сіль-цукор мають перебувати у гармонії - і не занадто солодко і не надтто солоно. У соус вкинути смажену баранину, закрити кришкою і тушкувати хвилин 5 ( це якщо баранина ніжна, якщо баранець трохи жилавий, тушкуйте трохи довше, зменшивши вогонь, але не довше за 10 хвилин, бо википить весь соус). Зняти з вогню, влити лимонний сік, перемішати. Подавати каррі із рисом, посипавши різаною свіжою кінзою та смаженим арахісом. Повірте, це неймовірно смачно, відірватися не можливо. Самчного, камради!

Комментариев нет:

Отправить комментарий