Абсолютно неочикуване поєднення, але саме за такі виверти ми і любимо азійську кухню. Принаймні, я. Але і вас, камради, намагаюся долучити. Спробуте хоча б заради цікавості. Бо квашена капуста знайдеться у кожного. а от додуматися поєднити її з локшиною могли тільки китайці у купі із сусідами. Принаймні, маємо такий собі китайсько-японський ф'южн - соба японська, а технологія поєднання нібити непоєднанного плюс соус, плюс техніка смаження "стір фрай" - китайські. А в результаті виходить класнюче неочикуванно-смачна страва, ситна як цілий обід і легка як весняний день. І така ж яскрава і весела. Одним словом, камради, ферментація і ув Африці ферментація, якщо у вас не має квашеної капусти по-китайському чи корейської кімчи, то дурня, прекрасно підійде наша рідна. І буде вам радість від хрямкання чогось нового і незвичайного.
200 г соба, гречаної локшини, 200 г квашеної капусти, 5-6 сушених грибів шиїтаке, 1 солодкий червоний перець, 1 свіжий чілі, 1 стебло порею (лише біла частина), маленький пучечок зеленої цибулі, 8-10 зубчиків часнику, шматочок свіжого кореню імбиру, 2 ст. л. арахісової пасти, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. вустричного соусу, 1 ст. л. ароматної кунжутної олії, рослинна олія
Соба покласти у киплячу воду, варити 10 хвилин, відкинути на сито, промити холодною водою і поки що відставити. Гриби залити окропом, накрити і тримати так 20 хвилин. Потім злити з них воду. Овочі помити-почистити. Дрібно нарізати часник, імбир. чілі. вкинути їх у якусь миску, додати арахісову пасту, всі соусу, кунжутну олію, 3-4 ложки холодної води і змолоти все це діло блендером у пасту консістенції не дуже густої сметани. Солити не потрібно, соуси дають достатньо солі. Пряну пасту відставити поки що.
Порей нарізати кільцями. Солодкий перець довгастими шматочками. Гриби тонкими плястерками. Зелену цибулю подрібнити. У великій пательні розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії на доволі великому вогні, вкинути нарізані овочі, гриби та квашену капусту, весь час помішуючи, смажити 1-3 хвилини. Додати зелену зибулю. Вкинути вже відварену локшину, перемішати, зняти з вогню, додати пряну пасту, добре вимішати і подавати страву теплою. Смачного, камради.
Щодо арахісової пасти. Вона вільно продається на китайському ринку, якщо у когось є американське арахісове масло, можна використати його, але значно менше, бо дуже жирне. Якщо ні того, ні іншого, візьміть жменю сирого чищенного арахісу, перемеліть у блендері майже до стану борошна, змішайте з невеликою кількістю води і ще раз взбийте блендером. Має допомогти, принаймні дасть дуже схожий смак.
Комментариев нет:
Отправить комментарий