пятница, 5 апреля 2013 г.

Овочевий суп-пюре із смаженим тофу



У вас люблять супи-пюре? У нас люблять. І навіть дуже. Це остаточна гарантія, що не будуть копирсатися у тарілці і все швидко вмармулять. А ще супи-пюре прекрасний спосіб утилізувати залишки овочів вже не дуже пристойної зовнішності, або якісь половинки, які не в сих. не в тих, та й крихти заморожених овочів теж можна пристосувати до діла. І все це спробувати вкласти ув азійську концепцію. В принципі, в азійських кухнях супів-пюре майже не має, їх хіба японці зрідка роблять, але коли це зупиняло творчу особистість? Ось і вийшов такий-о "домашній ф'южн", а за для підсилення азійської компоненти, замість традиційних до супа-поре крутонів, виникла ідея підсмажити тофу. Одним словом, спробуйте. камради, смачнюща фантазія вийшла.

1 л води чи овочевого бульону, 1 морква, 1 невеликий кабачок, 1\4 качанчика пекінської капусти, 1 ріпчаста цибулина, 2-3 зубчики часнику, шматочок свіжого кореню імбиру, половинка качанчику фенхелю, 1 стебло селери, пучечок зеленої цибулі. пучечок свіжої кінзи чи петрушки, добра жменя зеленого горошку (можна замороженого), добра жменя спаржевої квасолі (можна замороженої), 1 свіжий чілі, 100 г тофу, 2 ст. л. соєвого соусу, 0.5 ч. л. глутамата натрію, сіль. рослинна олія



Все помити-почистити. З чілі витягнути зернятка. Ріпчасту цибулину, часник, імбир та чілі подрібнити. Все інше нарізати кубиками. У баняку розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії, вкинути ріпчасту цибулину, імбир, часник. чілі та моркву. Смажити, помішуючи, 5 хвилин. Влити гарячий бульон чи воду. Довести до кипіння, додати різані овочі, дрібно нарізану кінзу чи петрушку разом із стеблами, половину нарізаної зеленої цибулі. Влити соєвий соус, скуштувати на сіль, якщо треба, досолити. Варити на середньому вогні до м'якості овочів, готовність можна перевіряти по моркві. Зняти суп з вогню, відцідити рідину у якусь посудину, вийняти овочі і перемолоти їх у блендері у пюре, повернути у баняк, знов поставити на вогонь і доливати бульоном з супу до потрібній вам густоти. Довести до кипіння, додати глютамат натрію, проварити хвилинку і зняти з вогню. Тофу нарізати кубиками і обсмажити в рослинній олії до золотавості. Розлити гарячий суп то тарілках. присипати шматочками тофу та рубленою зеленою цибулею, що залишилася. Смачного. камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий