среда, 10 апреля 2013 г.

Тушкована свиняча голінка по-в'єтнамському




Ті, хто любить свинячі ноги, вам сюди. Ніжнюча штучка виходить, з неперевершеним смаком та ароматом. Просто шедевр у лінійці світових рецептів приготування гольонки. Спробуйте, камради, не пожалкуєте. Віртуозний смаколик.

1 невелика свиняча голінка на 1 - 1.5 кг, 500-700 мл м'ясного бульону, 1 велика ріпчаста цибулина, 5-7 зубчиків часнику, 1 ч. л. азійської креветкової пасти, 2 ч. л. меленого сушеного імбиру, 2 ч. л. куркуми, 3 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. крохмалю, сіль, рослинна олія


Зняти м'ясо з кістки за можливістю одним шматком разом із шкірою. Розігріти столову ложку олії у пательні на великому вогні, обсмажити шматок свинини з обох боків дуже швидко, тільки щоб підпеклося. Дати трохи охолонути і нарізати шматочками середнього розміру.
Цибулю та часник почистити. Цибулю дрібно нарізати та перетовкти чи змолоти у пасту, часник подрібнити. Змішати у мисці потовчену цибулю, часник. імбир, куркуму, креветкову пасту, рибний соус та ложку олії. Вилити все це діло у м'ясо, ретельно перемішати і залишити маринуватися на 1-2 години. Розігріти небагато олії у воці чи казанку на доволі великому вогні. Обсмажувати шматочки свинини порціями разом із маринадом до золотавої скоринки. Обсмажену свинину повернути у казанок, витрусити туди ж залишки маринаду, влити гарячий бульон, довести до кипіння. скуштувати на сіль, за потреби досолити. Накрити кришкою, зменшити вогонь до маленького і готувати 1,5 години. Розвести столову ложку крохмалю ложкою води і вилити у готову свинину, перемішати. щоб соус загус і знімати з вогню.  Подавати із вареним рисом та зеленим салатом. Смачного, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий